Protestants-Christelijke Basisschool Willem-Alexander

Kapelweidtje 2 1861 JH Bergen (Noord-Holland)

Schoolfoto van Protestants-Christelijke Basisschool Willem-Alexander

Het team

Toelichting van de school

Het team van de Willem-Alexanderschool is evenwichtig samengesteld. Jonge en energieke leerkrachten vormen samen met ervaren en gespecialiseerde leerkrachten een dynamisch team. De specialisten in ons team op gebied van rekenen, lezen, gedrag, talentbegeleiding en meer- en hoogbegaafdheid ondersteunen de collega's met kennis en vaardigheden. Door samen te werken in een lerende organisatie kunnen we ons onderwijs continu verbeteren en professionaliseren.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Inval/Flexpool

Iedereen kan weleens ziek zijn of om andere belangrijke redenen moeten verzuimen. Om zoveel mogelijk te beperken dat lesactiviteiten uitvallen, werkt bij Tabijn een aantal leerkrachten in de zogenaamde flexpool. Zoals de naam al zegt kunnen deze leerkrachten snel en flexibel en uiteraard altijd in goed overleg ingezet worden waar dit nodig is. Het kan voorkomen dat er niet direct een vervanger is die de groep van een afwezige leerkracht kan overnemen. In dat geval wordt de betreffende groep in ieder geval de eerste vijf dagdelen opgevangen. In die tijd overlegt de directeur van de school met personeelszaken van Tabijn over de vraag hoe de school verder zal handelen. Onze school maakt daarvoor achtereenvolgens gebruik van de volgende mogelijkheden:De duo-partner of vaste vervanger valt in, zodat er geen nieuw gezicht voor de klas komt. Er wordt een externe vervanger gevonden. Er wordt intern geschoven. De leerlingen worden over andere groepen verdeeld. In geval van uiterste nood wordt de betreffende groep naar huis gestuurd. In dat geval checken we eerst of er thuis opvang is. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij bieden onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Alle leerlingen hebben recht op goed onderwijs dat aansluit bij hun mogelijkheden en hun onderwijsbehoeften (www.passendonderwijs.nl). Wij werken volgens de cyclus van  handelingsgericht werken. Dit ondersteunt het realiseren van passend onderwijs en geeft handvatten voor hoe wij het onderwijs beter af kunnen stemmen op mogelijkheden en onderwijsbehoeften van leerlingen. Tevens stelt het HGW de cruciale vraag wat een leerkracht nodig heeft om passend onderwijs te kunnen beiden en kunnen wij de ondersteuningsbehoeften van leerkrachten in kaart brengen. Het HGW fungeert als kader voor de communicatie met elkaar, met leerlingen en met ouders.

Daarnaast heeft onze school zich gespecialiseerd op het gebied van meer- en hoog begaafdheid. Hiervoor is extra kennis en kunde aanwezig.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven