Integraal Kindcentrum de Regenboog

Bloemenstraat 2 6681 NN Bemmel

  • Deze foto illustreert ons schoolgebouw inclusief onze zonnepanelen, want duurzaamheid is een belangrijke pijler van onze school.
  • We werken vanuit doelen en vinden structuur, veiligheid en voorspelbaarheid erg belangrijk. Dit zie je terug in onze dagroosters op het bord
  • We werken in de hele school vanuit thema's en vinden het erg belangrijk dat kinderen vanuit een betekenisvolle omgeving leren en onderzoeken
  • We besteden veel aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Dit doen wij door het geven van Rots en Water en KWINK.
  • Heerlijk spelen met zand en water!

Het team

Toelichting van de school

Bent u benieuwd wie er allemaal op IKC de Regenboog werkt? Ga dan naar:

www.regenboog-bemmel.nl/team/team-onderwijs/ 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De continuïteit van het onderwijs staat voor ons voorop, wij proberen er dan ook echt alles aan te doen om het onderwijs door te laten gaan wanneer een collega afwezig is. Wanneer personeelsleden verlof hebben dan proberen we dat zoveel mogelijk met ons eigen personeel op te vangen. Tevens hebben wij op school één vaste invaller die we kunnen inzetten als een collega verlof heeft. Daarnaast werken we samen met invalpool IPPON.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op IKC de Regenboog werken wij zowel met homogene groepen (zoals groep 3) als heterogene groepen (zoals groep 5/6). Op dit moment hebben wij 11 groepen in de school. Bij het formeren van de groepen gaan wij uit van de onderwijsbehoeften van de leerlingen en kijken dan met ons team, na input van ouders en de leerlingen zelf, naar wat de beste plek is voor de leerlingen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Voor een specificatie rondom de onderwijstijd verwijzen wij u naar onze schoolgids waarin dit uitgebreid wordt toegelicht.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Voor een specificatie rondom de onderwijstijd verwijzen wij u naar onze schoolgids waarin dit uitgebreid wordt toegelicht.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen een passende plek op een passende school dichtbij huis hebben. Tevens gunnen wij natuurlijk ook alle kinderen een plek op IKC de Regenboog. Soms zijn er grenzen aan wat wij aan ondersteuning en onderwijs kunnen bieden aan de kinderen, deze grenzen en mogelijkheden maar ook onze expertise, staat beschreven in het schoolondersteuningsprofiel.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Een goede samenwerking met onze opvangpartners vinden wij van groot belang. Wanneer een leerling start op IKC de Regenboog dan vindt er altijd een warme overdracht plaats. Een warme overdracht houdt in dat er een gesprek plaatsvindt met onze opvangpartner, ouders en school. Door alle partijen en belangen met elkaar te vinden, geloven wij dat kinderen uiteindelijk optimaal tot ontwikkeling kunnen komen.

Terug naar boven