School voor Speciaal Basisonderwijs De Vlinderboom

Dorpsstraat 10 6681 BN Bemmel

Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Vlinderboom

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Op SBO De Vlinderboom hebben we tot schooljaar 2019/2020 geen Eindtoets afgenomen.

In het schooljaar 2020/2021 heeft SBO De Vlinderboom voor het eerst de Eindtoets afgenomen. 

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

Alle kinderen op onze SBO school hebben een OPP. Twee keer per jaar stellen we doelen en evalueren we deze. Dit doen we door gesprekken met  de leerkracht, intern begeleider, directeur, Orthopedagoog, Schoolmaatschappelijk werk. Ook bespreken we twee keer per jaar de doelen met ouders. 

In de dagelijkse praktijk ondersteunen we de kinderen door instructies op niveau te bieden. We werken hiervoor groepsdoorbroken bij de vakgebieden rekenen en lezen. Daarnaast stellen we kinddoelen voor SEO. 

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Toelichting niet nodig. 
Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Kinderen ontwikkelen goed in een sociale gemeenschap. Veiligheid, (zelf)vertrouwen en zelfstandigheid zijn kernwaarden in ons onderwijs en zijn de basis voor een optimale ontwikkeling van onze kinderen. De leerkrachten laten in hun gedrag plezier, naastenliefde, humor en respect zien. Ons schoolklimaat wordt in kaart gebracht middels het PBS, SCOL en de Soc. Emotionele methode Kwink en het toepassen van ons sociaal veiligheidsplan. De school biedt een veilige plek waar ieder zich goed kan ontwikkelen. Op onze school heerst een goede sfeer en cultuur, waardoor op een effectieve manier gewerkt wordt aan de kwaliteit van ons onderwijs en waar wij samen betrokken en verantwoordelijk voor zijn. Wij hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van onderwijs en (het niveau van) de zorg voor kinderen.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • veiligheid
  • (zelf) vertrouwen
  • zelfstandigheid

Wat zegt de inspectie over de school?

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt minimaal één keer in de vier jaar het bestuur van een school. De inspectie kijkt dan of de kwaliteitszorg, de onderwijskwaliteit en de financiële zaken bij het schoolbestuur op orde zijn. Daarnaast bezoekt de inspectie een aantal scholen die bij het schoolbestuur horen en onderzoekt deze scholen nader. De gegevens van het laatste onderzoek van de inspectie zijn beschikbaar op de website van de onderwijsinspectie.

Terug naar boven