Oosterschool voor Openbaar Basisonderwijs

Hoofdweg 233 9695 AH Bellingwolde

  • Schoolfoto van Oosterschool voor Openbaar Basisonderwijs
  • Schoolfoto van Oosterschool voor Openbaar Basisonderwijs

In het kort

Toelichting van de school

O.B.S. Oosterschool is een openbare school. Dat betekent dat ieder kind welkom is, ongeacht geloof, huidskleur of achtergrond. We leren de leerlingen respect te hebben voor elkaars overtuiging en opvattingen. De Oosterschool valt onder de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen.

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen interesses en talenten. Op onze school worden kinderen niet met een standaard norm vergeleken, maar met zichzelf. Wij willen uit kinderen halen wat er in zit. Op de scholen van Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen draait alles om het kind. Elk kind moet zich in een veilige, uitdagende omgeving zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Onderwijs van hoge kwaliteit bieden, dat is de kerntaak van iedere school binnen SOOOG.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • aandacht
  • veiligheid
  • kind staat centraal
  • samen met ouders
  • ontwikkeling

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Oosterschool is een kleine basisschool. De laatste jaren stabiliseert het leerlingenaantal. De leerlingen worden in combinatiegroepen verdeeld. We hebben een groep 1 en 2, een groep 3 en 4, een groep 5 en 6 en een groep 7 en 8. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
58
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Op de Oosterschool willen wij zorgen voor een goede sfeer en een gevoel van veiligheid waarbij het gaat om de persoonlijke groei. Samen willen wij blijven werken aan de veilige school waar kinderen, ouders en medewerkers recht op hebben. Onze school heeft veiligheidsbeleid beschreven en vastgesteld conform de aangescherpte wet- en regelgeving. De ouders zullen hier geregeld van op de hoogte worden gehouden. 



Veiligheidsbeleid

De aandacht voor een veilige en ook pestvrije schoolomgeving is de laatste jaren enorm toegenomen. Wij vinden dit terecht. Kinderen, maar ook volwassenen, moeten veiligheid ervaren en beleven om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Samen willen wij zorgen voor een goede sfeer en een gevoel van veiligheid waarbij het gaat om de persoonlijke groei. Samen willen wij blijven werken aan de veilige school waar kinderen, ouders en medewerkers recht op hebben. Onze school heeft veiligheidsbeleid beschreven en vastgesteld conform de aangescherpte wet- en regelgeving. De ouders zullen hier geregeld van op de hoogte worden gehouden. Daarnaast heeft iedere SOOOG school een “veiligheidscoördinator” aangewezen. Deze veiligheidscoördinator fungeert o.a. als eerste aanspreekpunt op het gebied van pesten. Naast het zijn van aanspreekpunt voor leerlingen en ouders coördineert, deze aan de school verbonden persoon, ook het anti-pestbeleid van de school. Voor vragen over veiligheid of opmerkingen en aanvullingen kunt u bij deze collega terecht. Op onze school/kindcentrum is Jessica de Roo de veiligheidscoördinator.

De school monitort jaarlijks de veiligheid van leerlingen met een instrument dat een representatief en actueel beeld geeft. Op onze school gebruiken we het instrument (naam instrument).

Onder veiligheid wordt verstaan de sociale, psychische en fysieke veiligheid van leerlingen.



Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld

We werken met de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld hetgeen een wettelijke verplichting is voor iedereen die werkt met kinderen. De meldcode is een stappenplan waarin staat beschreven hoe een professional moet omgaan met het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling. Door te werken met een meldcode blijft de beslissing om vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling wel of niet te melden, berusten bij de professional. Deze meldcode is te vinden op www.sooog.nl onder de rubriek ‘informatie’.



Regeling toelating, time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen

De meeste leerlingen worden gewoon toegelaten op school en krijgen nooit te maken met een time-out maatregel, schorsing of verwijdering. Als zich echter één van bovenstaande situaties voordoet, is een zorgvuldige uitvoering van de regels en procedures die de onderwijswetgeving voorschrijft in het belang van alle partijen. De scholen van Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen hebben bovenschools procedures vastgesteld, zodat voor alle betrokken partijen duidelijk wordt wat voor hen in desbetreffende situaties van toepassing is.



Deze procedures staan beschreven in:

  • de regeling toelating van leerlingen;

  • de regeling schorsing en verwijdering van leerlingen.




Beide regelingen liggen ter inzage op de school en het bestuursbureau. U kunt beide regelingen ook downloaden via de website www.sooog.nl van onze stichting onder de rubriek ‘informatie’.





 

Terug naar boven