Basisschool St Martinus

Leukenstraat 4 6099 AR Beegden

Schoolfoto van Basisschool St Martinus

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht, bijvoorbeeld door ziekte, afwezig is, zal de directeur trachten voor een vervanger te zorgen. Hierbij wordt de directeur ondersteund door de vervangersmanager. Voor informatie met betrekking tot vervangingen verwijzen wij naar het vervangingsbeleid schoolbesturen Midden-Limburg op de website van Wijzers in Onderwijs: https://www.wijzersinonderwijs.nl. Wanneer een afwezigheid een langere periode gaat duren, worden de ouders hierover geïnformeerd via ParentCom (BasisOnline Ouderportaal).

Verlof:  In de CAO Onderwijs is geregeld onder welke voorwaarden iemand verlof krijgt. Denk hierbij aan jubilea, huwelijk, overlijden, bezoek specialist, zwangerschapsverlof, e.d. Ouderschapsverlof:  Het onderwijs kent de regeling ouderschapsverlof. Dat betekent dat een leerkracht vrijwillig gedurende een bepaalde tijd betaald en/of onbetaald verlof kan nemen. De regeling hiervoor is wettelijk vastgelegd.

Professionalisering:  Vanwege het snel veranderende onderwijs is het noodzakelijk dat leerkrachten “bijblijven” in hun vak en dat ze zich bijscholen. Scholing kan plaatsvinden op zowel teamniveau of individueel niveau. Indien scholing plaatsvindt onder schooltijd worden ouders tijdig geïnformeerd. Bijzonder budget:  Onderwijspersoneel kan ervoor kiezen om vanaf 57 jaar de uren duurzame inzetbaarheid in te zetten voor verlof.

Parttime werk:  Soms geven personeelsleden aan dat zij niet fulltime, maar parttime willen werken. Het schoolbestuur beslist hierover. Wanneer een leerkracht parttime werkt, zijn er meerdere personen in de groep werkzaam. Wij streven ernaar om dit te beperken tot 2 personen, echter er kunnen omstandigheden zijn dat we dit niet altijd kunnen garanderen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Bij kleuters verlopen de activiteiten vaak integraal. Taal- en rekenactiviteiten worden voortgezet tijdens de speel- werkles. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Deze onderwijstijden zijn gemiddeld. Er wordt goed gekeken naar de groepsbehoeften. Ook worden er soms individuele keuzes gemaakt en is de onderwijstijd voor sommige leerlingen afwijkend van bovenstaande tabel. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school biedt onderwijs aan kinderen vanaf 4 jaar. In ons schoolondersteuningsprofiel staat beschreven hoe we ons onderwijs zo passend mogelijk maken. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

- Groepsindeling in de middaguren tijdens het werken met Jeelo aanpassen aan het niveau van de leerlingen. Daardoor adequaat aanbod voor alle leerlingen.

- In kaart brengen van de compenserende en belemmerende factoren en goed volgen van leerlingen middels toetsen en observaties waardoor de onderwijsbehoeften helder zijn.

- Leerlingen extra ondersteuning bieden op het onderdeel/vakgebied waarbij ze extra begeleiding nodig hebben. Dit o.a. door inzet van onderwijsassistenten.

- Leerstofaanbod aanpassen aan het niveau van de leerling, uitgaand van de leerlijnen, dit houdt ook in dat leerlingen eventueel in een naastgelegen groep het vakgebied kunnen volgen.

- Indien wij als school de expertise niet hebben maken we gebruik van de schoolondersteuner van het kernteam.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderen met een risico op achterstanden krijgen via speciale programma's extra aandacht voor hun ontwikkeling. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Vóórschoolse educatie wordt aangeboden op de peuterspeelzaal of op de kinderopvang. Vroegschoolse educatie wordt gegeven in groep 1 en 2 van de basisschool. Schoolbesturen werken hiervoor samen met het gemeentebestuur. Bij zowel voor- als vroegschoolse educatie is het betrekken van ouders zeer belangrijk. 

Onze school biedt voor- en vroegschoolse educatie aan. We werken samen met peuterspeelzaal "De Bevertjes". B.S. Sint Martinus is geen gecertificeerde VVE-school. Leerlingen met een VVE-indicatie worden wel toegelaten en zoveel mogelijk op maat bediend. 

Terug naar boven