Dr. Plesmanschool

Papegaaistraat 4 1171 TK Badhoevedorp

  • Schoolfoto van Dr. Plesmanschool
  • Schoolfoto van Dr. Plesmanschool
  • Schoolfoto van Dr. Plesmanschool
  • Schoolfoto van Dr. Plesmanschool
  • Schoolfoto van Dr. Plesmanschool

In het kort

Toelichting van de school

We zijn een veilige, kleinschalige, stabiele school (rustig gelegen in de groene zone in Badhoevedorp Zuid) met een open karakter waar iedereen elkaar kent. We hebben respect voor elkaar en bieden warmte en vertrouwen. De kinderen voelen zich thuis bij ons en genieten volop van de ruimte die ze krijgen om binnen en buiten samen te leren en te spelen. De leerlingenpopulatie komt voornamelijk uit Badhoevedorp en Lijnden; kinderen uit deze kernen hebben voorrang om op onze school geplaatst te worden. Door onze ligging dichtbij Schiphol ontvangen wij regelmatig kinderen van expats. Zo ontmoeten kinderen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden elkaar, leren van elkaar en groeien op tot mooie wereldburgers.

Voor meer informatie, kijk op onze website.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Kleinschalig
  • Veilig & vertrouwd
  • Stevige basis voor de toekomst
  • Zelfstandigheid
  • Verantwoordelijkheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De leerlingenpopulatie komt voornamelijk uit Badhoevedorp en Lijnden; kinderen uit deze kernen hebben voorrang om op onze school geplaatst te worden. Door onze ligging dichtbij Schiphol ontvangen wij regelmatig kinderen van expats. Zo ontmoeten kinderen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden elkaar, leren van elkaar en groeien op tot mooie wereldburgers.

Dr. Plesmanschool is in overleg met de gemeente Haarlemmermeer en de schoolbesturen aangewezen als groeilocatie, omdat de andere twee scholen in Badhoevedorp maximaal 650 leerlingen mogen plaatsen en dit aantal hebben bereikt. Het aantal aanmeldingen bij onze school is de afgelopen periode gestegen en we hebben een goede uitstroom. Momenteel wordt de mogelijkheid van een gemeenschappelijk aanmeldings- en plaatsingsbeleid voor alle basisscholen in Badhoevedorp onderzocht, waardoor ouders in de toekomst hun kind op slechts één van de aanwezige scholen kunnen aanmelden.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
167
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven