Basisschool De Diamant

Hertog van Gelrestraat 47, Huisvesting groepen 1 t/m 5 5991 BN Baarlo (Limburg)

  • Burgemeester Delissen in gesprek met de leerlingen tijdens de feestelijke opening in september 2017
  • Elk jaar ontvangen we Sinterklaas en zijn Pieten op onze school
  • We werken veel samen met Brassband en Fanfare. Zij verzorgen diverse projecten op school
  • We zetten moderne media in om ons onderwijs vorm te geven

In het kort

Toelichting van de school

Basisschool De Diamant is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen De Bolleberg en Panta Rhei. De naam is bedacht door een van onze leerlingen en symboliseert het feit dat elk kind uniek is. Door een diamant in het juiste licht te houden zal deze gaan schitteren en glanzen. Zo zien wij het ook als onze taak om te zorgen voor het juiste licht zodat onze leerlingen kunnen gaan schitteren en glanzen.

De Diamant staat midden in het dorp, letterlijk en figuurlijk. Vanuit het beeld dat kinderen zich altijd en overal ontwikkelen is ons aanbod breed en integraal. We werken intensief samen met lokale partners vanuit een gezamenlijke gedrevenheid om kinderen alle kansen te geven ‘het beste uit zichzelf te halen’. Door deze samenwerkingen ontstaat er lokale verbinding en samenhang. ”It takes a village to raise a child”, is een oud Afrikaans gezegde waarmee bedoeld wordt dat bij het opvoeden en leren van kinderen alle mensen in de directe omgeving betrokken zijn. Het is dus de hele gemeenschap uit de omgeving: vrienden, docenten, opa’s, oma’s, familie, sportclubs, kinderopvang die allemaal invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. Samenwerking met lokale verenigingen vinden we enorm belangrijk. Voorbeelden daarvan zijn de muziekprojecten die in samenwerking met de muziekverenigingen in Baarlo zeer succesvol verlopen. Maar ook de samenwerking met de sportverenigingen levert voor de kinderen een breed scala van aanbod op.

Via de gegevens in dit venster krijgt u een beeld van onze school. De gegevens zijn zeker niet uitputtend. Voor het verhaal achter de getallen en de sfeer in de school nodigen wij iedereen dan ook uit om onze school te bezoeken.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Ik mag er zijn
  • Ik mag het verschil maken
  • Ik mag het zelf doen
  • Ik mag groeien en bloeien
  • Ik mag bezig zijn met morgen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
281
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven