Rooms Katholieke Basisschool Sint Jozef

Molenweg 2 7045 AG Azewijn

  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Sint Jozef
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Sint Jozef
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Sint Jozef
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Sint Jozef

Het team

Toelichting van de school

Wij geven het onderwijs vorm met een klein en betrokken team. Wij werken vanuit waardering voor het goede en het ontwikkelen vanuit kansen. Het team werkt vanuit de filosofie van de continue verbetercultuur en streeft zo gezamenlijk naar kwalitatief goed onderwijs. Dit betekent dat het team frequent de schoolontwikkeling bespreekt, volgt en vanuit daar samenwerkt aan ontwikkelthema's. Daarbij is inzet op talent van belang en kijken wij hoe wij het onderwijs 'slim' kunnen organiseren samen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De school is een contract aangegaan met het personeelscluster Oost Nederland (PON) om bij afwezigheid (door ziekte, verlof of nascholing) van een leerkracht een vervanger te regelen. Als er geen vervangers van de PON beschikbaar zijn lossen wij de 1e dag van de afwezigheid van de leerkracht intern op in het team. Indien er op de daaropvolgende dag geen vervanging is vanuit PON, dan kan het gevolg zijn, dat we in het uiterste geval een leerjaar naar huis moeten sturen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Spelenderwijs wordt een groot deel van de activiteiten aangeboden. Spel staat centraal, het ontdekken van de wereld om hen heen, samen met anderen. Daarbij worden doelen op vlak van taal, rekenen, motoriek geoefend aansluitend op de ontwikkeling van het kind op dat moment.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

0

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op dit moment is er een uitgebreid ondersteuningsaanbod dat voldoet aan de vraag van dit moment. Er wordt een doorgaande lijn ontwikkeld in het aanbod voor meer- en hoogbegaafdheid in het schooljaar 2022-2023.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderen voel zich vaak snel thuis in onze kleine groep 1-2. Een veilig sfeer, waarin uw kind speelt en leert samen met klasgenootjes. Stapsgewijs worden ze steeds meer zelfredzaam. Ook groep 1-2 leert, net als de andere groepen, vanuit thema's en zo ontdekken zij de wereld om zich heen. Er is veel aandacht voor de motoriek door bewegen binnen en buiten. Door de dag heen komt taal aan bod, door gesprekjes, spelen met elkaar en door nieuwe woorden te ontdekken. Door de kleinschaligheid van onze school voelen kinderen zich snel onderdeel van de hele school. 

Peuters komen naar onze school voor Peuterfun (Humankind) waarbij zij samen bewegen met kinderen uit groep 1 van onze school.

Terug naar boven