Wat is de klachtenregeling?
Als ouder heeft u, op het moment dat uw kind vier jaar werd, gezocht naar een school die past bij het kind en bij uw gezin. U heeft toen voor onze school gekozen en wij hopen dat u dit nog steeds een goede keus vindt en dat uw kind een fijne tijd bij ons doormaakt. U bouwt meestal goede contacten op met de leerkrachten en de directie van de school. Deze contacten gebruikt u ook, als u vragen of opmerkingen heeft over de gang van zaken binnen de groep of binnen de school. Ook indien er sprake is van een verschil van mening leiden de contacten er meestal toe dat er snel een oplossing gezocht en gevonden wordt. Goede communicatie is hierin het sleutelwoord. Toch kan het voorkomen dat bij een bepaalde situatie meer overleg noodzakelijk is. Daarvoor hebben we een klachtenregeling opgesteld. Deze is te vinden op de website van de school www.antoniusaxel.nl en op de website van Elevantio www.elevantio.nl . Wanneer u een klacht of bezwaar heeft bespreek dit dan altijd eerst met de groepsleerkracht. Komt u daar niet uit, bespreek de klacht of het bezwaar dan met de directeur van de school of de schoolvertrouwenspersoon. Op onze school is de schoolvertrouwenspersoon: Wendy Borgt. Zowel ouders als kinderen kunnen bij hem/haar terecht voor vertrouwelijke gesprekken bij conflicten. De schoolvertrouwenspersoon kan worden aangesproken op school op maandag t/m vrijdag of kan via email worden bereikt: [email protected] Het bestuur van Elevantio geeft ouders/verzorgers en medewerkers de mogelijkheid om bij conflicten een externe vertrouwenspersoon in te schakelen.
De externe vertrouwenspersonen zijn:
Chiara Middelhuis (06-30994769) [email protected]
Annette de Wit (06-51175227) [email protected]
Bettina Slager (06-10161719) [email protected]
Rian Vereecken (06-83878619) [email protected]
Meer informatie over deze organisatie kunt u nalezen op de website www.mwago.nl. Het algemene e-mailadres is: [email protected].
1. Toelating, weigering, time-out, schorsing en verwijdering
Onze school staat open voor alle kinderen. Scholen hebben zorgplicht. Dat geldt dus ook voor onze school. Dat betekent dat wij ervoor verantwoordelijk zijn om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een passende plek te bieden. We willen ze graag toelaten en ze goed onderwijs bieden. Soms kunnen we een kind niet toelaten. Daar hebben we gemotiveerde regels voor. De weigeringsgronden kunnen als volgt zijn:
a. De groep is vol.
b. De school kan de nodige ondersteuning niet bieden (zie daarvoor het hoofdstuk Passend Onderwijs en ons Schoolondersteuningsprofiel).
c. Ernstige verstoring van de rust en orde dreigt (dit geldt bij zowel leerlingen als ouders).
d. Godsdienst en levensbeschouwing
De scholen van Elevantio hanteren een protocol rondom time-out, schorsing en verwijdering. Het is een eenduidig protocol en treedt in werking als er sprake is van ernstig ongewenst gedrag door een leerling, waarbij psychisch en of lichamelijk letsel aan derden is toegebracht. Er worden 3 vormen van maatregelen genomen: 1. Time-out, 2. Schorsing, 3. Verwijdering Zie ook: www.elevantio.nl