Basisschool De Cirkel - school met de Bijbel

Prins Bernhardstraat 11 9402 AR Assen

  • Prachtig gerenoveerd - klaar voor de 21e eeuw.
  • Achter school even voetballen op het pleintje.
  • Elke morgen heten we iedereen welkom en laten we het laatste nieuws zien van school: wie is er jarig, wat is er te doen?
  • Dagelijks maken we leeskilometers, zo leren we het goed.
  • In de school is een BSO en een peuterspeelzaal aanwezig.

In het kort

Toelichting van de school

Scholen met de Bijbel

Onder dit motto verzorgen onze scholen iedere dag het onderwijs aan de leerlingen. Hierbij draait het in de eerste plaats om het leren van het kind: dat staat centraal in de lessen en in de school als geliefd schepsel van God. Dit motto tekent ook de manier waarop onze juffen en meesters hun lessen inrichten, en waarop ze hun verantwoordelijkheid en hun rol in de school invullen en daarin als team samenwerken.  

Omdat we het belangrijk vinden dat er zo veel mogelijk overeenstemming is in de opvoeding thuis en het onderwijs op school, zijn ouders welkom in de school. We zien ouders als partners. Met elkaar willen we ons inzetten om uit ieder kind het beste naar boven te halen. We doen dat in een veilige leeromgeving, en met respect voor de ander en voor de natuur, in het besef dat alles en iedereen Gods eigendom is.  

Onze school is onderdeel van NoorderBasis, een schoolvereniging met 33 scholen in Friesland, Groningen en de kop van Drenthe.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Christelijke school
  • Veilig voor iedereen!
  • Goed onderwijs
  • We doen het samen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
174
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Sinds 2012 is er een BSO gehuisvest in de Cirkel: BSO de Cirkel die onder Prokino valt. Hierdoor kunnen kinderen opgevangen worden in school en hoeven ze niet 's morgens en 's middags te verhuizen van locatie. De tijden en dagen zijn afhankelijk van hoeveel kinderen zich hebben opgegeven.

De kosten voor Tussen Schoolse Opvang (TSO) zijn €50 euro met 1 kind op school, €75 met twee kinderen op school en €100 met 3 kinderen of meer op school. De TSO-commissie is te bereiken via tsocirkel@noorderbasis.nl. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven