De Aventurijn

Witterhoofdweg 1g 9405 HX Assen

Schoolfoto van De Aventurijn

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht ziek is, of om een andere reden niet aanwezig is, wordt er zo goed mogelijk voor gezorgd dat de lessen ( in aangepaste vorm ) doorgaan. Het streven is er voor te zorgen dat een groep een vervanger heeft. Lukt dit niet, dan kan besloten worden om leerlingen te verdelen over andere groepen. De school heeft een vaste medewerker aan de locatie gekoppeld om vervangingen op zich te nemen.

Wanneer er geen vervanger of alternatief voor handen is, kan als uiterste maatregel besloten worden om leerlingen thuis te laten blijven. In verband met vervoer maken wij dit waar mogelijk een dag van te voren bekend.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

In het schooljaar 2023-2024 starten we met 7 lesgroepen waarvan 1 SO+ klas. Alle groepen hebben een vaste groepsleerkracht en een onderwijsassistent.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Tijdens de eerste twee leerjaren wordt veel geïnvesteerd in de sociaal emotionele ontwikkeling. Daarnaast wordt de ontluikende/ beginnende geletterdheid gestimuleerd en wordt het voorbereidend rekenen aangereikt.

Overige leerjaren

Toelichting van de school

De Aventurijn biedt onderwijs dat past bij de ontwikkelingsmogelijkheden van de leerlingen zodat zij een ononderbroken ontwikkeling kunnen doormaken. De Aventurijn heeft het onderwijsaanbod aan de hand van de leerroutes uitgewerkt. Bij het invullen van het onderwijsaanbod zijn de door de overheid geformuleerde kerndoelen speciaal onderwijs richtinggevend. De kerndoelen speciaal onderwijs beschrijven wat de overheid vindt dat leerlingen minimaal moeten kennen en kunnen. Voor een volledige omschrijving van de kerndoelen speciaal onderwijs kunt u kijken op:

Kerndoelen speciaal onderwijs

Binnen de leerroutes wordt onderwijs gegeven in de volgende leergebieden:

·         Nederlandse taal

·         Engels

·         Rekenen/wiskunde

·         Oriëntatie op jezelf en de wereld/Burgerschap

·         Kunstzinnige oriëntatie

·         Bewegingsonderwijs

·         Sociaal-emotionele ontwikkeling

·         Leren Leren

·         Praktische redzaamheid

.         Digitale geletterdheid

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Doelgroep

De school geeft onderwijs aan leerlingen met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek in principe van 4 tot 12 jaar. Wij richten ons op een positief ortho-pedagogisch en -didactisch leerklimaat voor al onze leerlingen met als doel een positieve beïnvloeding van het gedrag van de leerlingen, zodat hun kansen binnen het onderwijs nu en in de toekomst toenemen. Centraal uitgangspunt voor de Aventurijn is dat alle leerlingen schakelleerlingen zijn en dat er in het kader van passend onderwijs vooral gekeken moet worden naar nauwe samenwerking met de andere scholen en ketenpartners. Het doel is de leerlingen na een korte of langere tijd te schakelen naar een reguliere school, semi-reguliere school of andere vormen van (voortgezet-) speciaal onderwijs.


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Onze ambitie is om het pedagogisch klimaat te optimaliseren zodat de leerlingen nog beter in staat zijn hun ontwikkeling zowel op didactisch gebied als sociaal emotioneel vlak gestalte te geven.

Er is een SO+ klas. Deze biedt ruimte aan leerlingen die baat hebben bij een aangepaste omgeving en extra didactische- en pedagogische begeleiding. Middels een op maat gemaakt lesrooster en persoonlijke aanpak is het doel dat een leerling weer uitstroomt naar de meest passende onderwijsplek. De volgende ambitie is dat er een pedagogisch jeugdhulpverlener wordt toegevoegd.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Aventurijn locatie Assen biedt onderwijs aan leerlingen van 4 t/ 12 jaar. Veelal zijn de leerling verwezen vanuit het (speciaal-) basisonderwijs of het Medisch Orthopedisch Centrum (MOC).

De Aventurijn is gehuisvest in het MFA het Schakelveld waarin een voorschoolse voorziening aanwezig is.

Terug naar boven