Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Wij werken volgens het leerstofjaarklassensysteem. Dit betekent dat de kinderen in homogene (kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd) groepen zitten. Op dit moment kennen wij 6 kleutergroepen, 3 groepen 3, 3 groepen 4, 3 groepen 5, 3 groepen 6, 2 groepen 7 en 3 groepen 8.
In de groepen 1/2 lopen veel vakgebieden in elkaar over. Dit maakt een heel precieze uitsplitsing niet eenvoudig.
Tijd omkleden voor gymlessen.(3x20 min.)
In groepen 3 is er nog geen duidelijk onderscheid tussen taal en lezen. Aanleren letters en woorden, en voorlezen valt onder 'lezen'.
Zwemonderwijs kost reistijd.
De volgende methodes gebruiken wij:
Kleuterontwikkeling: Kleuterplein, LOGO3000, map Fonemisch Bewustzijn
Rekenen: Wereld in Getallen-5-
Taal: Taal Actief, Lijn-3 voor groep 3
Lezen: Station-Zuid, Lijn 3 voor groep 3
Begrijpend lezen: Nieuwsbegrip
Schrijven: Pennenstreken
Sociale vaardigheden: Sociaal gedrag, elke dag!
Natuur en Techniek: Natuurzaken
Aardrijkskunde: Wereldzaken
Geschiedenis: Tijdzaken
Engels: Stepping Stones
Levensbeschouwelijke vorming: Hemel en Aarde
We gunnen ieder kind een plek bij ons op school en bieden graag alle kinderen een passende schoolloopbaan. Er zijn echter grenzen aan onze mogelijkheden.
Wanneer wij als school niet kunnen afstemmen op de onderwijsbehoeften van het kind, wanneer het kind op meerdere vakgebieden een eigen onderwijsaanbod nodig heeft of als er specialistische zorg wordt gevraagd, dan worden wij geconfronteerd met onze beperkingen. Bij afstemming op de onderwijsbehoeften zijn ouders en PassendWijs betrokken.
De volgende componenten spelen een rol:
-de veiligheid van de (mede-)leerling(en)
-de groepsgrootte
-verschillende dynamieken in de groep
-(on)mogelijkheden van het schoolgebouw
-mate van zelfredzaamheid (zelfstandigheid) van het kind
-(on)mogelijkheden tot verlenen van de noodzakelijke medische zorg.
De school staat in de wijk Malburgen-Oost. Het project 'Kansrijk Opgroeien' is een initiatief in deze wijk. Dat betekent voor onze school dat wij alle kinderen gelijke kansen willen geven. In de groepen 1 t/m 3 zetten wij extra middelen hiervoor in. (onderwijstijd en personeel) Leerlingen met en VVE-indicatie komen hier met name voor in aanmerking. Deze inzet wordt gebruik voor taalstimulering. (LOGO3000 bijv.)
Bovendien is de school onderdeel van een IKC. Wij kennen een "warme overdracht" van het peutercentrum en kinderdagverblijf naar de Margarethaschool.