Kindcentrum St.Paulusschool

Valckenierstraat 5 6828 RM Arnhem

Schoolfoto van Kindcentrum St.Paulusschool

In het kort

Toelichting van de school

Welkom!

De Paulusschool is uw basisschool in Arnhem Noord. De Paulusschool vormt samen met SKAR (peutergroep) een kleinschalig kindcentrum. De school werkt met kleine klassen met veel aandacht voor ieder kind.

De Paulusschool vind u in het Arnhemse Broek: een wijk met veel verschillende sociale en culturele achtergronden. We geloven in de mogelijkheden van kinderen. Ons doel is het beste uit kinderen te halen, in alle opzichten! Kinderen leren het beste wanneer zij zich veilig, gewaardeerd en goed in hun vel voelen Mede daarom stimuleren wij kinderen medeverantwoordelijk te zijn voor hun eigen ontwikkeling, en hechten we veel waarde aan een positieve sfeer. We vinden het belangrijk dat kinderen van en met elkaar leren. Dit doen we niet alleen, maar samen met u, als ouder.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • vertrouwen en verbinding
  • veiligheid
  • vakmanschap
  • verantwoordelijkheid
  • oog voor elkaar

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het kindcentrum bestaat uit een peutergroep, een basisschool (leerjaren 1 t/m 8) en sinds langere tijd bieden wij ook onderwijs aan nieuwkomers voor de regio Arnhem-noord. In onze twee nieuwkomersgroepen leren kinderen in die net in Nederland zijn komen wonen de Nederlandse taal. Deze leerlingen zijn voor een jaar leerling op de Paulusschool en stromen dan veelal door naar een school bij hen in de buurt of maken hun basisschooltijd af op onze school.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
164
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Onze leerlingen hebben recht op goed onderwijs en een veilige omgeving op school. We gaan pesten, seksuele intimidatie, agressie en geweld actief tegen. Ook besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van ons onderwijs en aan de communicatie met ouders. 



Maakt u zich zorgen, bent u het ergens mee oneens, heeft u een conflict of hebt u het gevoel dat de veiligheid van uw kind in het geding is? Dan vinden wij het belangrijk dat we het gesprek met u aan kunnen gaan, zodat we er samen iets aan kunnen doen. 



U heeft hierin de volgende mogelijkheden: 



Maak het bespreekbaar op school 



Bespreek uw vraag, zorg of probleem in alle gevallen eerst op school, het liefst met de persoon waar het om gaat. Lukt dat niet, dan kunt u contact opnemen met de schoolleiding. 



De interne vertrouwenspersoon 



Kunt u niet bij hen terecht, dan kunt u of uw kind contact opnemen met één van de interne vertrouwenspersonen [naam en emailadres]. Zij bieden u een luisterend oor, gaan vertrouwelijk met de informatie om en denken met u mee in de te nemen stappen. 



Heeft u een melding die u niet op school of met de interne vertrouwenspersoon van school wilt of kunt bespreken? Dan kunt u contact opnemen met onze onafhankelijke externe vertrouwenspersonen. 



De externe vertrouwenspersoon 



De externe vertrouwenspersonen zijn:



Roy Ploegmakers (06) 48 08 87 74  en Eefje van Antwerpen (06) 28 63 63 87 Zij bieden u een luisterend oor, gaan vertrouwelijk met de informatie om en denken met u mee in de te nemen vervolgstappen. De eerste insteek is vaak om het gesprek met de betrokkenen op school weer aan te gaan, zodat jullie er samen uit kunnen komen. De vertrouwenspersoon kan u begeleiden in deze gesprekken. Kijk voor meer informatie op de site www.vertrouwenswerk.nl. 



De klachtenregeling 



Heeft u het idee dat uw melding op school niet goed is afgehandeld en wilt u een klacht indienen, dan kan de interne vertrouwenspersoon van de school of de externe vertrouwenspersoon u hierin begeleiden. 



Delta Scholengroep is aangesloten bij de onafhankelijke Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC), Postadres: Stichting Onderwijsgeschillen, Postbus 85191, 3508 AD Utrecht, T: 030 - 280 95 90 E: [email protected], W: www.onderwijsgeschillen.nl 



De klachtencommissie onderzoekt uw klacht door hoor en wederhoor en geeft een gemotiveerde uitspraak of de klacht wel, niet of gedeeltelijk gegrond is. Aan de uitspraak is meestal een niet-bindend advies voor het bestuur gekoppeld. 



Voor meer informatie over de klachtenregeling gaat u naar www.deltascholengroep.nl 



De vertrouwensinspecteur 



U kunt ook altijd contact opnemen met de vertrouwensinspecteur van de Inspectie van het Onderwijs wanneer zich op school (ernstige) problemen voordoen op het gebied van seksueel misbruik, seksuele intimidatie, psychisch en fysiek geweld, discriminatie of radicalisering. De vertrouwensinspecteur zal aandachtig naar u luisteren en u eventueel adviseren over de te nemen stappen. De vertrouwensinspecteur is onder kantooruren (ook in de schoolvakanties) bereikbaar op telefoonnummer 0900 111 3 111. 



Meld-, overleg- en aangifteplicht voor het onderwijs 



Als er sprake is van een vermoeden van een zedenmisdrijf door een volwassene op school jegens een minderjarige leerling is het personeel wettelijk verplicht dit te melden bij het bestuur. Het bestuur moet dit melden bij de vertrouwensinspectie en wordt eventueel verplicht om aangifte te doen van een mogelijk zedenmisdrijf bij politie/justitie (Meld-, overleg- en Aangifteplicht voor het Onderwijs 1999).



 



 


Terug naar boven