Lea Dasbergschool

Emily Brontesingel 1 A 6836 TV Arnhem

  • Schoolfoto van Lea Dasbergschool
  • Schoolfoto van Lea Dasbergschool
  • Schoolfoto van Lea Dasbergschool
  • Schoolfoto van Lea Dasbergschool
  • Schoolfoto van Lea Dasbergschool

Het team

Toelichting van de school

Op de school zijn (naast de directeur) 15 groepsleerkrachten, 1 onderwijsassistent, 1 administratieve kracht, 1 administratief ondersteuner, 1 intern begeleider, 2 vakleerkrachten werkzaam. Groepsleerkrachten begeleiden een groep leerlingen en geven (bijna) alle vakken. Een vakleerkracht is gespecialiseerd op 1 gebied. Op de Lea Dasbergschool werken vakleerkrachten muziek en gym. 

Ieder jaar wordt er teamscholing georganiseerd rondom een onderwerp dat belangrijk is voor de schoolontwikkeling. Daarnaast volgen alle leerkrachten individuele scholing.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het schoolbestuur Flores beschikt over een invalpoule. Als er sprake is van (ziekte)verlof van leerkrachten is het mogelijk een vervanger aan te vragen. De vervangingsaanvragen kunnen met grote regelmaat NIET worden gehonoreerd en daarom werkt de school ook met interne vervangers. Er is in het schooljaar 23/24 ruimer ingezet op vervangingsmogelijkheden binnen de school.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Er zijn 9 groepen op onze school. Naast de groepsleerkrachten beschikt de school over vakleerkrachten bewegingsonderwijs en muziek. Verder zijn er verschillende gespecialiseerde leerkrachten (zorgcoördinator, rekenspecialist, gedragsspecialist) werkzaam op de school. De leerlingen volgen een lesprogramma dat samengesteld is vanuit de richtlijnen van de Rijksoverheid. Vanaf groep 3 krijgt elke groep tweemaal gymles per week van de vakleerkracht. Groep 2 krijgt eenmaal gymles van de vakleerkracht. De leerlingen van groep 8 gaan ook schoolzwemmen. Alle groepen krijgen muziekonderwijs van de vakleerkracht.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Dit is het aanbod op de basisvaardigheden. Verder is er aandacht voor speelwerken en muziek.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Dit is het aanbod op de basisvaardigheden. Het aantal uren les per vak kan verschillen per groep. De resultaten van de leerlingen worden 2 maal per jaar geanalyseerd en het onderwijsaanbod wordt aangepast op de opbrengsten van de groep.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het volledige document is te vinden via Scholen op de Kaart.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school werkt samen met het wijkteam van de gemeente Arnhem. De school neemt initiatief om tot samenwerking te komen tussen jeugdzorg en onderwijs.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven