Jenaplan basisschool de Sterrenkring

Blekerstraat 2 6828 EW Arnhem

Schoolfoto van Jenaplan basisschool de Sterrenkring

Leerlingtevredenheid toelichting

Toelichting van de school

Op De Sterrenkring hebben we een Leerlingraad met leerlingen uit groep 5 t/m 8.
Met de Leerlingraad bespreken we onder andere: wat kan beter op De Sterrenkring?  
Tevredenheid
7,9
Vergelijkbare scholen
8,1

Bron

Oudertevredenheid toelichting

Toelichting van de school

De ouders geven de Sterrenkring een waardering 'ruim voldoende'
De gemiddelde score van onze school is 3.0 op een schaal van 1 tot en met 4 (de gemiddelde score in de referentiegroep is 3.3). Onze school wordt door de overgrote meerderheid van de ouders gewaardeerd ten aanzien van 'de mate waarin het kind met plezier naar school gaat' (91%), 'de mate waarin het kind zich veilig voelt op school' (91%) en 'het contact met de medewerkers van de school.' (88%).
Minder tevreden daarentegen zijn relatief veel ouders ten aanzien van 'de mate waarin het kind wordt uitgedaagd om zich maximaal te ontwikkelen' (37%), 'informatievoorziening over de school' (35%), 'informatievoorziening over het kind'(30%), 'wat het kind leert op school' (26%), 'de vakbekwaamheid van de leerkrachten op school (op basis van een algemeen oordeel)' (21%), 'de opvoedkundige aanpak van de school' (19%) en 'de aansluiting van de leerstof bij het niveau van het kind' (16%).

We hebben inmiddels voor slimmere kinderen een aanbod (Rekentijgers, WOPlus) en zoeken nog naar verdere uitbreiding van ons aanbod. 
We hebben continu focus op hoe gaat de communicatie met ouders over ontwikkelingen en zorgen van hun kinderen? Hiervoor richtten we een aantal vaste momenten in (10 min. gesprekken), daarnaast is er veel ruimte na schooltijd voor gesprek met ouders.

Tevredenheid
6,7
Vergelijkbare scholen
7,7

Bron

Terug naar boven