Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het speciaal basisonderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Personeelsoverzicht:
Directeur: Mirjam van Polanen
Dagelijkse schoolleiding: Merlijn van Kroonenburg en Marije Poelman
Intern begeleider: Suzanne MaanicusOnderwijsgevenden:
Bouw 1:
Groep Roze: Anne Reichwein (ma), Nicolette Koopman (di, do, vrij), Merlijn van Kroonenburg (woe)
Groep Oranje: Kim Jansen (ma, di, woe) en Merlijn van Kroonenburg (do, vr)
Groep Lichtblauw: Arianne Stoter (ma, do, vr) en Anne Reichwein (di, woe)Bouw 2:
Groep Groen: Jane-Ann Veldhuizen (ma, di) en Ellen Tomassen (woe, do, vr)
Groep Rood: Dorith Plug (ma, di, do, vr) en Thecla Walta (woe)
Groep Paars: Marloes Mathijssen-Bennink (ma, di) en Everiek Aalberts (woe, do, vr)
Extra leerkracht: Marion KlementBouw 3:
Groep Donkerblauw: Anouk van Rijnsoever (ma, di) en Frouke de Wijk-Nijhoving (woe, do, vr)
Groep Turquoise: Deli Wagter
Groep Bordeaux: Jitka van VlietIn iedere bouw is er extra ondersteuning, dit is niet opgenomen in bovenstaand overzicht. Wilt u hier meer over weten? Dan kunt u hier altijd naar informeren.
Begeleiding:
Leerkracht bewegingsonderwijs: Jasper Hol
Leerkracht bewegingsonderwijs: Marieke Altena
Logopedist: Maria-Pia Pitti
Orthopedagoog: Jenny PetersOndersteuning:
Administratief medewerkster: Chantal Oeldrig
Conciërge: Ron Tiecken
Administratief ondersteuner/ huishoudelijke dienst: Teja DrostExtra:
Muziek- en dramadocent: Sander Spaan
Dramadocent: Caroline JansenJeugdarts: Alice van Woerkom
Wijkcoach: Daniëlle Boers
Leerlingen van basisscholen moeten minimaal 7.520 uur les krijgen over 8 schooljaren. Ieder schooljaar maken alle leerlingen in groep 1 t/m 8 op SBO De Horizon minimaal 940 uur. Het schooljaar 2022-2023 is dit 945,50 uur.
Per 1 oktober 2020 bezoeken 150 leerlingen SBO De Horizon. Deze leerlingen zijn in het bezit van een toelaatbaarheidsverklaring die is afgegeven door het samenwerkingsverband PassendWijs. Uit diagnostiek en gerichte begeleiding op de basisschool is gebleken dat het kind onvoldoende profiteert van het onderwijs. Zo kan er sprake zijn van een ontwikkelingsachterstand, beperkte verstandelijke mogelijkheden, werkhoudings- en aandachtsproblemen, een leerstoornis of leerstoornissen. Vaak is er sprake van een combinatie van bovenstaande factoren. Bij jonge kinderen is de onderwijsbehoefte van de leerling vaak niet duidelijk. Door middel van observatie, diagnostiek en een beredeneerd onderwijs- en begeleidingsaanbod, moeten de onderwijsbehoeften van de leerling in kaart gebracht worden en moet bepaald worden wat een passende onderwijsplek is voor het kind.
SBO De Horizon biedt, naast de basisondersteuning, meer duidelijkheid door structuur, voorspelbaarheid en regelmaat. Dit is te herkennen door het gebruik van een vaste dagindeling en duidelijke schoolafspraken. Er wordt veel waarde gehecht aan het creëren van een sterk pedagogisch klimaat zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Onze school kan extra ondersteuning bieden aan de leerlingen die dat nodig hebben. In school zijn orthopedagogen, logopedisten en fysiotherapeuten aanwezig. Indien nodig wordt er een beroep gedaan op externe professionals. Er wordt veel tijd besteed aan taal, lezen en rekenen. Daarnaast besteden we aandacht aan sociaal emotionele ontwikkeling, burgerschap en sociale integratie, bewegingsonderwijs (gym en zwemmen) en werken met thema’s. Iedere bouw heeft een extra leerkracht voor extra ondersteuning op het gebied van rekenen, lezen, spelling en de sociaal-emotionele ontwikkeling.
Ons onderwijs aan het jonge kind.
Elk kind is uniek en daarom is elke ontwikkeling ook uniek.
Wij werken met Onderbouwd, dit is een complete kleutermethode, die doelbewust uitdagend ontwikkelingsmateriaal inzet en zo aansluit bij de ontwikkelbehoefte. Hiermee volgen en begeleiden wij de ontwikkeling van de jonge kinderen. Jonge kinderen leren door te spelen. Tijdens het spel is er plezier en zijn kinderen geboeid bezig. Wanneer een kind zijn eigen spel mag uitkiezen, ontstaat er meer motivatie en betrokkenheid. Onderbouwd verbindt leren en spelen door met ontwikkelingsmateriaal gericht te werken aan leerdoelen. De ontwikkeling van jonge kinderen kan grillig en onvoorspelbaar verlopen. Wij vinden het belangrijk om samen met ouders deze ontwikkeling te volgen. Omdat het belangrijk is dat kinderen ook zelf zien wat ze geleerd hebben, kunnen zij werken met hun eigen registratiekaart en rapport. Het kind wordt zo ook zelf eigenaar van zijn leerproces.