Jozef Sartoschool Arnhem

Beeldhouwerstraat 27A - 29 6824 EG Arnhem

Schoolfoto van Jozef Sartoschool Arnhem

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht ziek of afwezig is maken we gebruik van de invalpool van Flores Onderwijs.  In noodgevallen komt het voor dat deze pool leeg is en we naar een andere oplossing op zoek gaan. In incidentele gevallen kan het voorkomen dat de kinderen, maximaal een dag, geen school hebben. Dit laatste gebeurt altijd nadat ouders op de hoogte zijn gesteld. Kinderen die thuis niet opgevangen kunnen worden, kunnen alsnog op school terecht in een andere groep.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Met een enthousiast team maken we samen met ouders, goed onderwijs voor alle kinderen. Veiligheid en een goed pedagogisch klimaat staan voorop in de groepen. Ieder kind wordt gezien! 

In het schooljaar 2023-2024 zijn er in totaal 12 groepen. 

Groep 1-2 Paarse Papegaaien: Stephanie en Juul

Groep 1-2 Zilveren Zebra’s: Ellis en Francesca

Groep 1-2 Gouden Guppen: Surya en Ruth

Groep 1-2 Witte Walvissen: Mariska

Groep 3A Martine en Carolien

Groep 3B Duncan 

Groep 4 Joyce en Marlou

Groep 5 Gert en Yvette

Groep 6 Marie-Suzanne en Milou 

Groep 6/7 Tamara en Mirjam

Groep 7  Leonie en Mirjam

Groep 8  Harm en Carolien

Plusklas Carolien 

 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de onderbouwgroepen (groep 1 en 2) werken we thematisch. We maken hierbij gebruik van de methode ‘Kleuterplein’. Thema’s sluiten goed aan bij de belangstelling en belevingswereld van het jonge kind. De kinderen krijgen de mogelijkheid om op hun eigen niveau te werken en met verschillende activiteiten bezig te zijn. De kinderen leren al spelend, waarbij de leerkracht vooral een begeleidende rol heeft. Werken in hoeken en met kleine kringen is een vaststaand gegeven in de onderbouwgroepen, waarin we activiteiten op allerlei ontwikkelingsgebieden aan bod laten komen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele ontwikkeling van de kinderen: die we volgen met het leerlingvolgsysteem MijnKleutergroep.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

LEZEN

In groep 3 wordt gestart met het leren lezen met behulp van de leesmethode Veilig Leren Lezen. In de groepen 4 t/m 8 gebruiken we de methode Estafette voor technisch lezen. Voor het vak begrijpend lezen werken wij met de methode ‘Leeslink’.

Op de Jozef Sartoschool leren de kinderen niet alleen technisch en begrijpend lezen. We proberen de kinderen ook liefde voor boeken bij te brengen. We lezen op school veel voor en we maken gebruik van de 'Bibliotheek op school'. Ieder kind is automatisch lid van de bibliotheek en de school heeft altijd een bibliotheek die op orde is. 

REKENEN

Wij werken met de methode 'Getal en Ruimte Junior'. Deze methode gebruikt een heldere gestructureerde rekendidactiek met aandacht voor één onderwerp en duidelijke en altijd werkende strategieën. 

SCHRIJVEN

Schrijfonderwijs zorgt er voor dat leerlingen een duidelijk leesbaar, verzorgd en vlot handschrift ontwikkelen. In de groepen 1-2 werken we met de methode Schrijfdans en in de groepen 3 t/m 8  wordt er gewerkt met de methode Pennenstreken.   

WERELDORIËNTATIE

Bij Wereldoriëntatie staat de wereld waarin we leven centraal. We werken met de methode Naut, Meander en Brandaan. 

VERKEER

We maken gebruik van de methode van Veilig Verkeer Nederland. Kinderen leren als passagier, voetganger en fietser de verkeersregels veilig toe te passen. Wij hebben op school een actieve Verkeerscommissie. We doen mee met de lessen die de ANWB op school geeft. De kinderen van groep 7 doen mee aan het theoretische en praktische verkeersexamen. 

ENGELS

Vanaf groep 5 starten we met Engels. We werken met de methode 'Join In'.

De methode richt zich op het toepassen van de Engelse taal in het dagelijks leven en sluit aan op de belevingswereld van het kind. Tijdens de lessen spreken de kinderen en leerkracht gedurende de hele les Engels met elkaar. De taal wordt een communicatiemiddel in een bestaande situatie. Zo ervaren de kinderen de functie van de Engelse taal en blijven gemotiveerd.

De methode bevat veel opdrachten en activiteiten op verschillende niveaus. Binnen de lessen is er aandacht voor de domeinen spreken, schrijven, luisteren en lezen. Elke les heeft daarnaast een actieve werkvorm. De kinderen leren de taal toepassen, samenwerken en ontwikkelen hun zelfvertrouwen op het gebied van de Engelse taal.

BEWEGINGSONDERWIJS

Elke groep krijgt 1 keer per week gymles van onze vakleerkracht. Onze school doet vanaf groep 5 mee aan schoolsporttoernooien zoals schoolvoetbal en handbal.

SOCIAAL EMOTIONELE ONTWIKKELING (SEO), Burgerschap en Levensbeschouwing

We gebruiken de methode 'Kwink'. Met behulp van Kwink leert uw kind belangrijke lessen voor het leven. Het oefent hiermee sociaal-emotionele vaardigheden. Daarvoor is een veilige groep van belang. Een groep waarin kinderen zichzelf kunnen zijn en waarin verstorend gedrag als pesten niet voorkomt.

CREATIEVE VORMING 

We maken gebruik van de methodiek '1 2 3 Zing' en 'Laat maar zien'.  Met deze vakken willen we bereiken dat de kinderen zich veelzijdig ontwikkelen. Daarnaast doen wij ieder jaar mee aan het PR8ig!-cultuurprogramma vanuit Kunstbedrijf Arnhem. Dit schooljaar is er op school ook een vakdocent drama vanuit Rozet. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op de Jozef Sartoschool is per 1 oktober 2019 de Plusklas gestart. De Plusklas is een onderwijsarrangement voor leerlingen die daar baat bij hebben naast het beredeneerd aanbod in de groep. In de Plusklas wordt gericht gewerkt aan mindset, het 'leren leren' en persoonlijke leerdoelen door middel van projecten. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We hebben altijd de intentie om de hulp te bieden die kinderen nodig hebben (zie schoolondersteuningsprofiel).

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Er is regelmatig contact met kinderdagverblijven de Driesprong, het Kuikentje en Kindergarden. 

Terug naar boven