SBO De Delta

Olingermeeden 3 9901 ES Appingedam

Schoolfoto van SBO De Delta

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Eindtoets basisonderwijs

Scholen voor Speciaal (Basis) Onderwijs zijn met ingang van april 2019 verplicht de Eindtoets Basisonderwijs af te nemen. Binnen RENN4 is afgesproken dat scholen de eindtoets “Route 8” afnemen voor leerlingen met uitstroomperspectief praktijkonderwijs of hoger. 

Onderwijskundig rapport (OKR)

Als de leerling de school verlaat, krijgt de leerling een onderwijskundig rapport (OKR). Dit rapport gaat eveneens naar de vervolgschool. In het rapport staat informatie over de leerprestaties, de werkhouding en het gedrag van de leerling. Het OKR wordt met ouders besproken.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

Er worden jaarlijks Cito toetsen afgenomen en methode gebonden toetsresultaten worden geregistreerd. 

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Naar het voortgezet (speciaal) onderwijs

In februari van het schooljaar 2023-2024 bespreken we het schooladvies voor het voortgezet (speciaal)onderwijs met ouders. Om ons advies te ondersteunen worden bij leerlingen die 12 jaar worden de volgende lijsten ingevuld:

  • Een Schoolvragenlijst voor kinderen (sociaal-emotionele ontwikkeling);
  • De ADIT;
  • Route8 toets;
  • De Plaatsingswijzer 

Het adviesgesprek wordt gevoerd door de leerkracht en ouders. Als het nodig is sluiten de intern begeleider en/of de gedragsdeskundige aan bij dit gesprek. Ouders en leerlingen bezoeken open dagen en maken uiteindelijk een keuze. Leerkrachten vullen de onderwijskundige eindrapporten in en zij kunnen, als u dat wilt, ook ondersteunen bij het invullen van het aanmeldingsformulieren. Als ouders er toestemming voor geven, verstrekken wij het laatste OPP aan de vervolgschool. Wij verzorgen de overdracht naar de vervolgschool.

Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Wat verstaan scholen onder sociale opbrengsten?

Kinderen leren en ontwikkelen op school competenties die nodig zijn om in allerlei situaties op een goede manier met anderen om te gaan en bij te dragen aan de samenleving. Dit zijn vaardigheden zoals samenwerken, conflicten oplossen en zelfredzaamheid. Sociale competenties dragen daarmee bij aan een positief en sociaal veilig klimaat op school, het verbeteren van de leerprestaties en de ontwikkeling van burgerschap.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Een sterk pedagogisch klimaat
  • Plezier
  • Samenwerken

Wat zegt de inspectie over de school?

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt minimaal één keer in de vier jaar het bestuur van een school. De inspectie kijkt dan of de kwaliteitszorg, de onderwijskwaliteit en de financiële zaken bij het schoolbestuur op orde zijn. Daarnaast bezoekt de inspectie een aantal scholen die bij het schoolbestuur horen en onderzoekt deze scholen nader. De gegevens van het laatste onderzoek van de inspectie zijn beschikbaar op de website van de onderwijsinspectie.

Terug naar boven