IKC De Gong

Koperslagersdonk 4 7326 HM Apeldoorn

  • Schoolfoto van IKC De Gong
  • Schoolfoto van IKC De Gong
  • Schoolfoto van IKC De Gong
  • Schoolfoto van IKC De Gong
  • Schoolfoto van IKC De Gong

In het kort

Toelichting van de school

Een Gong is een rond muziekinstrument van Oost-Aziatische herkomst die een specifieke toonhoogte kan hebben. Hij wordt met een vilten, metalen of houten klopper bespeeld. Het instrument werd vroeger gesmeed door een koperslager. Voor zover wij weten zijn wij de enige basisschool in Nederland met deze muzikale naam, die voortkomt uit de straat waaraan de school gehuisvest is, de Koperslagersdonk. De naam van de school past helemaal bij de intensieve samenwerking die wij hebben met de organisatie voor cultuur- en muziekeducatie ‘Gigant’, tevens gehuisvest in ons gebouw. Uiteraard openen wij ieder nieuw schooljaar met een slag op ‘De Gong’.

De school is gevestigd in een ruim, modern en duurzaam gebouw in de groene wijk De Maten.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Veiligheid
  • Vertrouwen
  • Samenwerken
  • Inspirerend onderwijs

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op 1 februari 2023 stonden er 223 leerlingen ingeschreven bij IKC de Gong. Het leerlingenaantal is iets meer dan op 1 februari 2022.

De leerlingen zijn verdeeld over 8 groepen. We hebben 2 gecombineerde kleutergroepen 1-2 en verder enkele groepen 3 t/m 8.

IKC De Gong heet ieder kind welkom met zijn of haar eigen achtergrond. Wij zijn een christelijke school en onze normen en waarden worden gevormd door het christelijke geloof. We verwachten van ouders/ verzorgers, die hun kinderen bij ons willen aanmelden, dat zij onze identiteit respecteren en dat de kinderen deelnemen aan de activiteiten die hieruit voortvloeien.

Aanmelden van nieuwe leerlingen

Vanaf de vierde verjaardag van uw kind mag hij/zij elke dag naar school. We gaan er van uit dat uw kind zindelijk is als het op school komt.

In Apeldoorn maken we vanaf mei 2023 gebruik van een plaatsing via Scholenring. Als u in Apeldoorn woont ontvangt u een brief vanuit de gemeente. U leest hierover meer in het hoofdstuk Toelatingsbeleid (4.4). 

Maak een afspraak

Bent u geïnteresseerd in onze school? Kom dan eens kijken! Maak wel even een afspraak, dan weet u zeker dat er alle tijd is voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. In dat gesprek wordt de werkwijze en visie van de school uitgelegd en is er alle ruimte voor vragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de unitleider, Fiona Klein Holkenborg, telefoon: (055) 542 22 93 of een e-mail sturen aan: fkleinholkenborg@pcboapeldoorn.nl

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
215
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven