Gebruik van foto’s en video’s van uw kind
We maken regelmatig foto’s en video’s van activiteiten waar kinderen mee bezig zijn of om het onderwijs op onze school in beeld te brengen. Sommige foto’s worden dan bijvoorbeeld gebruikt op de website, social media en andere communicatiemiddelen van de school. Bij de foto’s plaatsen we nooit adressen en telefoonnummers van medewerkers, leerlingen en ouders. Ook letten we er nauwkeurig op dat uw kind er representatief opstaat. Wanneer u uw kind aanmeldt op de school kunt u via Parro aangeven of er foto’s van uw kind gebruikt mogen worden voor onze communicatiemiddelen. Elk jaar vragen we u opnieuw om uw toestemming. Wilt u de toestemming tussentijds intrekken dan kan dat altijd via Parro. Let wel, het delen van foto’s van uw kind door andere ouders op bijvoorbeeld social media valt niet onder de verantwoordelijkheid van de school. Daarnaast gebruikt de intern begeleider van de school voor een klassenbezoek soms de video om aan de hand van beelden lessen of gedrag van kinderen te bespreken. Deze informatie blijft altijd tussen de leerkracht en de school video interactie begeleider (SVIB’er) en wordt niet zonder overleg met u aan derden getoond. Ditzelfde geldt voor stagiaires. Zij mogen enkel beelden maken van hun eigen functioneren en deze beelden alleen tonen aan de direct betrokkenen bij de stage.
Eten en drinken
Tussen 12.00 uur en 12.30 uur eten de kinderen met hun eigen leerkracht in de klas. Hiervoor nemen de kinderen eten en drinken mee van huis, dit geldt ook voor het tussendoortje om 10.00 uur. Voor beide momenten geldt dat we ouders vragen gezond eten en drinken mee te geven.
Mobieltjes
Op school leren we kinderen om samen te werken en te spelen. En dat gaat het beste zonder mobieltje. Ons beleid is dat mobiele telefoons tijdens de schooluren (en de pauzes) niet aanstaan en ze gedurende de schooldag uit het zicht zijn van de leerlingen en de leerkrachten.
De school is niet verantwoordelijk voor verlies, beschadiging of diefstal van het mobieltje. Kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor hun bezit. Mocht het mobieltje toch onder schooltijd gebruikt worden, dan volgt eerst een waarschuwing. Bij herhaling wordt het door ons ingenomen.
Bezoek aan een specialist
Het komt geregeld voor dat kinderen specialistische hulp nodig hebben, bijvoorbeeld logopedie. Ons beleid is dat dit bezoek zoveel mogelijk na schooltijd plaatsvindt. Het volgen van de lessen is voor kinderen immers van groot belang en het geeft rust als de kinderen in de klas blijven.
Verzekering en aansprakelijkheid
De school heeft een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten via Verus bij de Reatsheren van Orden B.V. De verzekeringen gelden zowel voor de leerlingen als de school en diegenen die voor de school actief zijn. Denk aan medewerkers en stagiaires. Maar ook vrijwilligers zoals klaarovers, overblijfvaders- en moeders, oppasmoeders- en vaders, etc.
We geven, aan de hand van een veel voorkomend voorbeeld, weer wanneer zo’n aansprakelijkheidsverzekering niet van toepassing is:
Gedurende het uurtje handenarbeid is er verf op de kleding van de leerling gekomen, wat er (bijna) niet meer uit gaat. Is de school dan aansprakelijk? Nee. De leerkracht kan helaas niet 30 leerlingen continu in de gaten houden waardoor verf op de kleding gewoonweg kan gebeuren. De school kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld.
Zolang uw kind jonger is dan 14 jaar, bent u als ouder met uw kind verantwoordelijk voor het doen en laten van uw kind. Een leerling die tijdens de schooluren of tijdens andere door de school georganiseerde activiteit door onrechtmatig handelen schade veroorzaakt, is daar dus in de eerste plaats zelf (samen met de ouders) verantwoordelijk voor. Daarom is het van belang dat u zelf een particuliere aansprakelijkheidsverzekering afsluit.
Stimenz
Stimenz is een organisatie voor sociaal werk voor Apeldoorn en de Veluwe. In Apeldoorn omvat onze opdracht breed sociaal werk en op de Veluwe bieden wij maatschappelijk werk en sociaal juridische dienstverlening. Burgers in ons werkgebied kunnen vertrouwen op de inzet en betrokkenheid van de 180 medewerkers en ongeveer 900 vrijwilligers van Stimenz. Samen maken we werk van het vergroten van welbevinden, burger- en buurtkracht. Dit doen we onder andere door sociale verbindingen tot stand te brengen in wijken, buurten en dorpen, individuele vraagstukken op te pakken via maatschappelijk werk en waar mogelijk collectieve oplossingen in te zetten en signalen te vertalen in nieuwe initiatieven. Wij doen dit samen met vrijwilligers en actieve burgers vanuit wederkerigheid en betrokkenheid.
Op De Kring wordt het schoolmaatschappelijk werk verzorgd door mw. Y. Schut. Zij staat klaar om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld de opvoeding en/of ontwikkeling van je kind, maar ook wanneer je je zorgen maakt over het gedrag van je kind zoals lusteloos of juist overactief; moeite hebben met het uiten van emoties, het aangaan van contacten met leeftijdsgenoten of bijvoorbeeld pesten. Ook kun je met vragen over echtscheiding, financiën, sporten en/of activiteiten in de buurt bij haar terecht.
Mocht u een vraag hebben of graag iets willen bespreken, dan is ze tijdens een inloopmoment (6 keer per jaar) te spreken en/of te bereiken op telefoonnummer: 06–30264432 of per mail naar: b.velderman@stimenz.nl
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)
Voor alle gezinnen en kinderen in Apeldoorn Vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden De jeugdarts en jeugdverpleegkundige CJG komen regelmatig op onze school. U kunt de jeugdverpleegkundige ontmoeten tijdens een van de inloopmomenten of op afspraak.
In Apeldoorn zijn vier Centra voor Jeugd en Gezin waar u terecht kunt met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Zo is er altijd eentje in de buurt. U kunt er binnenlopen voor vragen en informatie. De professionals die bij het CJG werken bieden hulp op maat of helpen bij het zoeken naar de juiste instanties die u en uw kind verder kunnen helpen.
Het CJG volgt de groei en ontwikkeling van uw kind. Vanaf de geboorte van uw kind bent u op het consultatiebureau geweest bij de jeugdverpleegkundige en jeugdarts. Zij zullen uw kind ook in de basisschoolperiode een aantal keren uitnodigen. In het jaar dat uw kind 5 jaar is, wordt u uitgenodigd om samen naar het CJG te komen. Bij de uitnodiging krijgt u een vragenlijst toegestuurd om thuis alvast (digitaal via Mijn Kind dossier) in te vullen. De jeugdverpleegkundige meet en weegt uw kind en bespreekt de groei, ontwikkeling en gezondheid. Ook wordt er een ogentest en gehoortest gedaan. U kunt uw vragen stellen en eventuele zorgen over groei of ontwikkeling delen. Eventueel maken we nog een extra afspraak met u /uw kind met de jeugdverpleegkundige, jeugdarts of logopediste van het CJG. Ook rond de tijd dat uw kind 11 jaar is, wordt u uitgenodigd om samen met uw kind naar het CJG te komen. Ze meten en wegen uw kind. Ook kunt u tijdens dit onderzoek uw vragen stellen of eventueel uw zorgen delen. We bespreken samen de lichamelijke veranderingen van uw kind in de (komende) puberteit.
Maakt u zich zorgen over uw kind? Bespreek dit dan met onze jeugdverpleegkundige mw. E. Bijkerk. Zij heeft 3 keer per jaar een inloopmoment en is ook te bereiken op 055-5805382. U kunt uw zorgen ook bespreken met een van onze IB-ers. Zij bekijken welke hulp nodig is en kunnen het kernteam inschakelen. In dit kernteam zitten verschillende professionals, waaronder ook de jeugdverpleegkundige. Zij kijken op een aantal verschillende vlakken met u/uw kind mee. Samen bespreken en bekijken school, het CJG en u wat er eventueel nodig is aan advies, hulp, ondersteuning of zorg.
Contact met het CJG? info@cjgapeldoorn.nl // (055) 357 88 75 (dagelijks van 8.30 – 17.00 uur) // www.cjgapeldoorn.nl www.facebook.com/CJGapeldoorn
Stichting Leergeld
De Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen die het financieel wat minder hebben, kunnen meegaan met schoolreisjes en schoolkampen. Dit geldt voor activiteiten die buiten de vrijwillige ouderbijdrage om betaald moeten worden. Stichting Leergeld bekostigt dan geheel of gedeeltelijk de kosten van deze activiteiten maar ook die van buitenschoolse activiteiten (sport, dans, creatieve vorming). Stichting Leergeld helpt gezinnen als het inkomen van de ouder(s) onder de 120% van het bijstandsniveau ligt en als het gaat om kinderen van 4 tot 18 jaar. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: www.leergeld.nl/apeldoornvoorst