Rooms Katholieke Basisschool St Victor

Kooiweg 29 7312 CA Apeldoorn

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool St Victor

In het kort

Toelichting van de school

De Sint Victorschool is een katholieke basisschool in de wijk Apeldoorn-West. Het leesonderwijs neemt een prominente plaats in binnen het onderwijs op de Sint Victorschool. Wij vinden het belangrijk leerlingen het vertrouwen te geven zich uit te drukken. Voor begaafde kinderen met een specifieke leervraag hebben wij een plusklas.

De Kanjertraining geeft kinderen de bagage om op een prettige en sociale manier met elkaar om te gaan. Het leren van, over en met elkaar krijgt aandacht door dagelijks gebruik van coöperatieve werkvormen. Het team is geschoold om deze vormen in de praktijk in te zetten.

En…leren begint niet als kinderen naar de basisschool gaan! We hebben intensief contact met kinderopvang MAM's. Maandelijks komen de peuters van MAM's op bezoek bij ons op school.Een drempelloze overgang van kinderopvang naar de Sint Victorschool is het doel van de samenwerking.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • IPC
  • Goed pedagogisch klimaat
  • Compacten en verrijken
  • Spelend leren
  • Basiskwaliteit ruim voldoende

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

KBS Sint Victor is een stabiele school met ongeveer 300 leerlingen verdeeld over 11 groepen.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
248
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Fietsenstalling
We hebben een fietsenstalling waar de leerlingen die fietsend naar school komen hun fiets kunnen stallen. De school stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal of eventuele schade.

Gevonden voorwerpen
De conciërge verzamelt op school alle gevonden voorwerpen. Een aantal keer per jaar worden alle vondsten in de hal uitgestald. Dit is over het algemeen voorafgaand aan de vakantie en wordt aangekondigd in de Victorinfo. Spullen die dan nog blijven liggen gaan naar een goed doel. Als u kleding, overblijfspullen, sporttassen en dergelijke voorziet van naam, is de kans groot dat verloren spullen weer terecht komen.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Schoolverzekeringen en aansprakelijkheid 

Basisschool Sint Victor heeft voor alle leerlingen een ongevallenverzekering en een doorlopende reisverzekering afgesloten. ? 

Ongevallenverzekering Op grond van de ongevallenverzekering zijn de leerlingen verzekerd. Deze verzekering geeft recht op een (beperkte) uitkering indien een ongeval tot overlijden of blijvende invaliditeit leidt. Ook zijn de geneeskundige en tandheelkundige kosten gedeeltelijk meeverzekerd, voor zover de eigen verzekering van betrokkenen geen dekking biedt (bijvoorbeeld door eigen risico). Materiële schade valt niet onder de dekking; als bijvoorbeeld tijdens de gymles een bril door een bal wordt beschadigd, wordt deze niet door school vergoed. De ongevallenverzekering is afgesloten onder de navolgende voorwaarden: ? 
•???????????? € 12.500,00 per persoon in geval van overlijden. 
•???????????? € 60.000,00 maximaal per persoon in geval van blijvende invaliditeit. 
•???????????? € 3.000,00 maximaal per persoon voor geneeskundige kosten. 
•???????????? € 3.000,00 maximaal voor tandheelkundige kosten. 
•???????????? € 10.000,00 inzet traumahulplijn.  

Verzekerd zijn alle bij de activiteiten in en rond de school betrokken personen gedurende hun verblijf op school, of tijdens andere activiteiten in schoolverband en wel gedurende de tijd dat zij onder toezicht staan van personeel (in de ruimste zin van het woord) van de Veluwse Onderwijsgroep. Meeverzekerd is de benodigde reistijd voor het rechtstreeks komen en gaan naar de genoemde schoolactiviteiten.?? 
Indien onverhoopt een leerling een ongeval mocht overkomen, moet dit zo spoedig mogelijk aan de administratie van de school worden medegedeeld. De leerling ontvangt dan een schadeaangifteformulier dat na invulling en ondertekening zo spoedig mogelijk moet worden ingeleverd bij de administratie.  

Aansprakelijkheidsverzekering Voor personeel, vrijwilligers en ouders die aan schoolse dan wel buitenschoolse met de school min of meer verband houdende activiteiten deelnemen heeft de school een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Verzekerd is de aansprakelijkheid voor door derden geleden schade in verband met handelen of nalaten in de verzekerde hoedanigheid, zulks met inachtneming van de in de polis van toepassing verklaarde voorwaarden en rubrieken. Opzet is uitgesloten van de dekking.  

Eigendommen van de leerlingen 
De school stelt zich niet aansprakelijk voor zoekraken, beschadiging of diefstal van eigendommen van de leerlingen, ook niet uit kluisjes. ? 

Nota bene 
Schade die door onrechtmatig handelen van een leerling wordt veroorzaakt, valt onder de eigen verantwoordelijkheid van die leerling (of die van de ouders als de leerling jonger dan 14 jaar is). In geval van schade zal dan aanspraak moeten worden gemaakt op de particuliere verzekering van de betreffende leerling/ouders.   

Doorlopende reisverzekering 
Deze doorlopende reisverzekering is van toepassing op personeel waaronder stagiaires, vrijwilligers, inleenkrachten en leerlingen en al degenen welke aan schoolse dan wel buitenschoolse met de school min of meer verband houdende activiteiten deelnemen. 

Terug naar boven