PCBO De Terebint

Rederijkershoeve 19 7326 TH Apeldoorn

  • De kinderen van De Terebint spelen buiten.
  • Samen oefeningen doen van de Kanjertraining.
  • Het is ook fijn dat je lessen op de computer kunt maken.
  • De kinderen beleven veel plezier bij het zandtaartjes bakken.

In het kort

Toelichting van de school

Dit schoolvenster biedt jou inzicht in cijfermatige gegevens en resultaten van PCBS De Terebint. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de onderwijsinspectie en de school zelf. Waar nodig geven wij jou een toelichting bij de cijfers en de feiten. Zo biedt Schoolvensters jou betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties. 

Op De Terebint kennen we elkaar en hebben we oog voor elkaar. Dat maakt dat leerlingen en hun ouders zich op onze school thuis voelen. En waar je je thuis voelt, voel je je prettig! Een belangrijke voorwaarde om je als kind te ontwikkelen. Kwaliteit en zorg voor ieder kind. Daar gaan we voor op De Terebint. We zorgen samen met leerlingen, ouders en leerkrachten voor een fijne sfeer waarin kinderen zichzelf kunnen zijn. Dan lukt leren op je eigen niveau het best. Zo kan ieder kind, binnen zijn eigen mogelijkheden, het beste uit zichzelf halen. Vandaar ons motto: Thuis op De Terebint! 

 

PCBO Apeldoorn

Ieder mens wordt geboren als zichzelf. En het is in de huidige tijd best een kunst jezelf te zijn en jezelf te blijven. Daar is bij PCBO Apeldoorn volop tijd, aandacht en ruimte voor. Door het samen te doen en samen te werken. Samen met de 25 scholen, samen met onze leerlingen en hun ouders/verzorgers, samen met onze medewerkers en stakeholders zoals de gemeente, lokale ondernemers en organisaties en andere onderwijsinstellingen en -initiatieven. De kracht van samen geeft PCBO een voorsprong in onderwijsland, terwijl we tegelijkertijd nooit het individu uit het oog verliezen. Op een PCBO-school kan en mag iedereen zichzelf zijn. We respecteren ieders eigenheid, waardoor je kunt groeien en bloeien op een manier die bij jezelf en bij de groep past. Iedereen is verschillend, maar uiteindelijk zijn we allemaal gelijk. En dat maakt, dat je op De Terebint samen jezelf kunt zijn.

Voor meer informatie: www.pcboapeldoorn.nl

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Gezien worden
  • Doorgaande leerlijn 0-13 jaar
  • Leerstofjaarklassensysteem
  • Ondersteuning
  • Sociale vaardigheden

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het uitgangspunt op De Terebint is dat we acht groepen van ongeveer 25 tot 30 leerlingen vormen.
We werken niet met combinatiegroepen. Hierdoor kunnen we de ondersteuning van leerlingen goed organiseren en is er ruimte in de formatie voor ondersteuning op maat.

Doordat het leerlingaantal in een van onze groepen te hoog was, is er een groep gesplitst, waardoor we momenteel met negen groepen werken.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
213
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven