Ouders helpen bij onderwijsactiviteiten, handvaardigheid, cultuurmiddagen, lezen, techniek, excursies en schoolreisjes. We kunnen de hulp en ondersteuning van ouders goed gebruiken. Voor alle duidelijkheid: de leerkracht blijft eindverantwoordelijk.
Daarnaast hebben ouders op de volgende manieren (formeel) inspraak:
Medezeggenschapsraad
Elke school heeft een medezeggenschapsraad (MR). De MR-leden praten mee over alle maatregelen en voorschriften van het bestuur en hebben advies- en/of instemmingsrecht. De oudergeleding en de teamgeleding bestaan allebei uit minimaal drie mensen. Daarnaast is er een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR), die zich met bovenschoolse zaken bezighoudt.
Ouderraad
De ouderraad (OR) is onmisbaar bij de organisatie van allerlei leuke activiteiten zoals het sinterklaasfeest, de kerstmaaltijd en het paasfeest. De OR vraagt jaarlijks een vrijwillige bijdrage van € 40,- per kind. Het geld is bestemd voor bovengenoemde activiteiten en het jaarlijkse schoolreisje van de groepen 1 t/m 7. Groep 8 gaat op een meerdaags kamp, daarvoor worden de kosten apart in rekening gebracht.
Verkeersouders
Dit zijn enkele ouders die regelmatig de regionale vergaderingen van Veilig Verkeer Nederland bijwonen en daar - indien nodig - de verkeerssituatie rond onze school ter sprake brengen. Ook ondersteunen ze de verkeersactiviteiten op school (keuren van fietsverlichting in het najaar, voorbereiden op het verkeersexamen, hulp bij de verkeersdag, etc.).
Identiteitsraad
Met ingang van 1 augustus 2017 heeft De Sluis een adviserende identiteitsraad (IR). De IR is ontstaan vanuit de fusie tussen OBS de Sluis en PCB de Regenboog. Doel van de IR is het waarborgen van de identiteit van beide scholen en het invulling geven aan de nieuwe identiteit.