Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De meeste groepen bij ons op school zijn leerstofjaarklassen, indien noodzakelijk (i.v.m .leerlingaantal of formatie) kan een heterogene groep worden samengeteld in de groepen 3 t/m 8.
Een uitzondering hierop zijn de kleutergroepen; deze zijn altijd heterogeen samengesteld in een combinatiegroep 1/2, soms wordt er tijdens een schooljaar een instroomgroep gestart met alleen leerlingen die 4 jaar zijn.
Naast een goede zorgstructuur is er ook aandacht voor meer- en hoogbegaafde kinderen d.m.v. Plusgroep en Day a Week School. Wij zijn een Academische opleidingsschool en werken samen met de PABO & HvA en met de Pedagogiek afdeling van de UvA.
Op de Mijlpaal geven we passend onderwijs aan alle leerlingen en vinden we het hebben van hoge verwachtingen belangrijk voor alle leerlingen, hierin hebben we extra aandacht en zorg voor leerlingen die hier iets meer voor nodig hebben. Dit past geheel binnen onze visie van OGO onderwijs.
In sommige gevallen is het ondanks ingezette extra ondersteuning, goede wil en extra aandacht niet meer verantwoord om het kind op onze school te houden. Dat geldt wanneer sprake is van:
- gedragsproblemen en/of zeer specifieke kindkenmerken waardoor de veiligheid voor het kind en zijn omgeving niet langer gegarandeerd kan worden.
- gedragsproblemen en/of zeer specifieke kindkenmerken die een dermate groot beroep doen op de leerkracht waardoor de behoefte van de andere leerlingen in de groep in het gedrang komt.
- lichamelijke- en/of geestelijke beperkingen die het onmogelijk maken om de leerling het onderwijs te bieden waar het recht op heeft.
- stagnatie in de cognitieve en/of sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling.
Wanneer de school handelingsverlegen is, gaat school samen met de ouders en de adviseur Passend Onderwijs in gesprek om een voor deze leerling passende plek te vinden. Wanneer een verwijzing naar een SBO- of SO-school voor de leerling toch de beste oplossing lijkt, dan loopt de verwijzing via de onderwijsadviseur van het samenwerkingsverband die in betreffende regio werkzaam is. Deze adviseur is onafhankelijk van de school en het schoolbestuur.