Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Deurbeleid Om rust en soepel verkeer van leerlingen en ouders in het schoolgebouw mogelijk te maken hanteert de school het volgende deurbeleid:
- Ouders brengen hun kind vóór 8:25 uur tot de ingang van de school en gaan daarna weg.
- Ouders van de leerlingen uit de groepen 1 en 2 kunnen met hun kind doorlopen naar het groepslokaal waar de spelinloop plaatsvindt.
- Als de lessen begonnen zijn, is het de leerkrachten niet meer toegestaan om nog een praatje te maken met een ouder.
- Het is ouders verboden om tijdens de lestijden de klassen te betreden.
- Bij het afhalen gelden dezelfde regels: U wacht bij de ingang (in de hal) en uw kind komt zelf naar buiten.
- De voordeur zal in de regel dicht blijven.
- Voor spoedgevallen tijdens de lestijden dienen de ouders zich te melden bij de directie.
- Wilt u de directie of een leerkracht spreken, dan kunt u via de hoofdingang naar binnen.
- Ouders dienen het deurbeleid in acht te nemen.
Verlofregeling leerlingen Ouders die willen afwijken van de reguliere schooltijden of vakantiedagen moeten hiervoor toe stemming vragen aan de directeur en de leerplichtambtenaar. Dit extra verlof zal alleen toegekend worden in gevallen waarbij er geen wettelijke bezwaren bestaan. Bij de administratie kunt u meer informatie over de verlofregeling en officiële aanvraagformulieren voor extra verlof krijgen. Ouders dienen zich te realiseren dat bij opname van verlof buiten de normale schoolvakanties hun kind belangrijke schooltijd gaat verliezen en dat dit ten koste gaat van zijn of haar prestaties. Bovendien moeten de opgelopen achterstanden ook ingehaald worden.
Spijbelen en verzuim Op de Shri Laksmischool wordt niet of nauwelijks gespijbeld. Ook het schoolverzuim is laag. Het schoolklimaat stimuleert kinderen zoveel mogelijk en bindt ze sterk aan de school. Als kinderen toch wegblijven zonder redenen, worden zij direct op hun verantwoordelijkheid aangesproken. Hierna stellen wij de ouders en de leerplichtambtenaar op de hoogte. Alle redenen die opgegeven worden voor verzuim worden zorgvuldig geverifieerd. Hiervoor heeft de school een verzuimcoördinator in dienst. De verzuimcoördinator registreert alle laatkomers en alle verzuim. Leerlingen die meer dan drie dagen verzuimen of meer dan drie keer laat komen worden gemeld bij het bureau Leerling Administratie Systeem (LAS).
Lesuitval en vervanging leerkracht De schoolleiding streeft ernaar de lesuitval tot een minimum te beperken. Continuïteit staat hoog in ons vaandel. Het kan natuurlijk gebeuren dat een groepsleraar ziek wordt. Tot op heden is het altijd gelukt tijdig een vervanger te vinden. Kinderen worden niet naar huis gestuurd binnen de reguliere schooluren. Vergaderingen en rapportbesprekingen vinden altijd na schooltijd plaats, zodat het lesrooster niet in het gedrang komt.
Overtreding door ouders of leerlingen Bedreigingen en beledigingen aan het adres van de directie en leraren worden niet getolereerd. Van alle gevallen zal de directie schriftelijk melding maken bij de politie en het schoolbestuur. Indien er sprake is van een ernstige overtreding(en) of laakbaar handelen door een leerling dan kan het protocol toelatings- en verwijderingsnormen (zie bijlage 2: Toelatings- en verwijderings normen) in werking treden.