Immanuelschool

Jan de Louterstraat 92 1063 KX Amsterdam

Schoolfoto van Immanuelschool

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

In schooljaar 2021 – 2022 hebben we onderzoek laten doen naar de tevredenheid van de leerlingen over de Immanuelschool. Dit onderzoek is digitaal uitgevoerd door PlanZo, aan de hand van een vragenlijst. Het responspercentage is 88%. Daarmee is de uitkomst van het onderzoek representatief.

We zijn trots op het rapportcijfer dat we van onze leerlingen krijgen – een 8,5 – en voor de leerkrachten is dat zelfs een 9,0.

De leerlingen zijn zeer tevreden over wat ze leren op school, de uitleg van de leerkracht en de extra aandacht die er is wanneer ze iets moeilijk vinden. Ze kunnen zichzelf zijn, er zijn duidelijke regels en de leerlingen hebben het gevoel dat de meester of juf hun goed kent.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de leerlingen over bijna alle onderwerpen tevreden of zeer tevreden zijn. Op de vraag of ze de toiletten schoon vinden, is het gemiddelde antwoord ‘gaat wel’ en wat betreft de voldoende speelmogelijkheden op het plein is de uitkomst ‘soms’.

We hebben alle reden om trots te zijn op deze uitkomsten. We zijn ons ervan bewust dat het een gemiddelde is en dat het niet betekent dat iedereen hetzelfde vindt. We vinden het heel belangrijk dat ieder kind zich gezien en gehoord voelt en veilig en met plezier op school is. Wat betreft de speelmogelijkheden op het plein – die willen we komend schooljaar uitbreiden.

Tevredenheid
8,1
Vergelijkbare scholen
8,0

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

In schooljaar 2021 – 2022 hebben we onderzoek laten doen naar de tevredenheid van ouders over de Immanuelschool. Dit onderzoek is digitaal uitgevoerd door PlanZo, aan de hand van een vragenlijst. Het responspercentage is 21%. Dat vinden we te laag – daardoor is het onderzoek niet representatief.

Uit het onderzoek blijkt dat ouders gemiddeld tevreden tot zeer tevreden zijn over het plezier waarmee kinderen naar school gaan, dat hun kind zich veilig voelt en de samenwerking met de school. Als aandachtpunten noemen ouders de speelmogelijkheden op het plein, de aandacht voor talenten en dat ze graag beter geïnformeerd willen worden over hoe we omgaan met pestgedrag.

In het schooljaar 2022 – 2023 staat het tweede jaar van de implementatie van De Vreedzame School gepland. Dat is een goed aanknopingspunt voor het informeren van ouders over hoe we omgaan met pestgedrag. Tegelijkertijd zijn we blij dat de kinderen met plezier naar school gaan en zich erg veilig voelen.

Afgelopen schooljaar hebben we het schoolplein opnieuw ingericht. We zijn ontzettend trots op het resultaat. Het is groen, gevarieerd en biedt heel veel ruimte voor spelen en ontdekken. Komend schooljaar voegen we nog een aantal spelmogelijkheden toe.

De afgelopen jaren stonden voor een belangrijk deel in het teken van de effecten van de schoolsluiting – daardoor is de aandacht meer dan normaal uitgegaan naar de basisvakken. De in het NPO-schoolprogramma begrote uitgaven voor cultuuronderwijs en talentontwikkeling hebben we nog niet kunnen benutten. Die uitgaven staan gepland voor de komende schooljaren.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven