De Vier Windstreken

Parlevinker 11 1034 PX Amsterdam

  • De Vier Windstreken is een taalrijke school. Het taalrijke aanbod begint al in de Voorschool. Leesplezier staat bij ons centraal.
  • De Vier Windstreken is een Jump-In school met veel aandacht voor sport en beweging.
  • De Vier Windstreken draagt het vignet 'gezonde school'
  • We hechten veel waarde aan culturele en maatschappelijke ontwikkeling.
  • Naast taalvaardigheid en rekenen besteden we veel aandacht aan de muzikale en creatieve ontwikkeling.

Het team

Toelichting van de school

Onze school heeft een betrokken groep professionele leerkrachten die al jaren bij ons werken. Studenten van de PABO vinden het fijn om bij ons te werken/leren en willen graag blijven na hun opleiding. Veel leerkrachten hebben zich naast het lesgeven gespecialiseerd op een deelgebied. Zo hebben wij een jonge kind specialist, een rekencoördinator, gedragsspecialisten en een mindfullness specialist. Onze ict'er en taalspecialist zijn bovenschools gaan werken, maar zijn nog steeds beschikbaar voor advies of ondersteuning. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Normaal wordt bij ziekte, verlof of scholing van één van de teamleden, deze vervangen door een leerkracht. Als dit niet lukt wordt de groep verdeeld over de andere groepen. Is er voor meer dan één dag geen vervanging te regelen, dan blijft een groep thuis. De ouders van leerlingen uit die groep worden, zo mogelijk, de dag van tevoren op de hoogte gebracht. 
Gelukkig is het ziekteverzuim op de Vier Windstreken zeer laag, waardoor het zeer weinig voorkomt dat een groep thuis moet blijven.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het onderwijs wordt vaak in kleine groepjes gegeven, tijdens deze lessen spelen de andere kinderen in themagerichte hoeken. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In groep 5 krijgen de leerlingen een half jaar zwemles en kunnen hun A- B- of C diploma halen.

In groep 6 krijgen de leerlingen les op de schooltuinen. Het lesprogramma omvat praktijklessen en theorielessen. De kinderen zien op de schooltuin alle seizoenen voorbijkomen, waarbij de verschillende gewassen op verschillende tijden worden gezaaid en geoogst.

In groep 7 hebben de leerlingen zowel een praktisch- als theoretisch verkeersexamen.

Voor alle groepen geldt dat veel aandacht wordt besteedt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en aan maatschappij-gerelateerde onderwerpen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In de definitieve versie van ons schoolondersteuningsprofiel (SOP) 2022-2023 kunt u lezen wat De Vier Windstreken in huis heeft om Passend Onderwijs daadwerkelijk in de praktijk te kunnen omzetten.

Oudersteunpunt: voor al uw vragen over passend onderwijs in Amsterdam-Diemen

Heeft u vragen over het onderwijs van uw kind? Stel deze vooral binnen onze school. Wilt u liever onafhankelijke informatie of advies? Neem dan contact op met het Oudersteunpunt passend onderwijs Amsterdam-Diemen. Medewerkers van het Oudersteunpunt denken graag met u mee, bijvoorbeeld over: de ondersteuning die er voor uw kind op school mogelijk is. Hoe u en uw kind een goede school kunnen kiezen, ook als uw kind extra hulp nodig heeft. Welke scholen voor speciaal (basis)onderwijs er zijn. Lastige situaties op school. U kunt het Oudersteunpunt bellen, mailen, een appje sturen, of u kunt terecht bij de spreekuren van het oudersteunpunt/OCO in de stad.

Website:               www.oudersteunpunt020.nl

Telefoon:              020-3306320

WhatsApp:           06-16004600

E-mail:                  info@oudersteunpunt020.nl

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De Vier Windstreken is een mediumvoorziening voor leerlingen met een spraak/taal ontwikkelingsstoornis. Daarvoor werken we intensief samen met Viertaal.
We willen thuisnabij onderwijs bieden voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) in Amsterdam Noord. Alle kinderen met een spraak/taal ontwikkelingsstoornis, die in Amsterdam Noord wonen, kunnen dan bij onze school terecht.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Ter ondersteuning van de samenwerking hebben we een aantal gezamenlijke methodieken. We bieden structuur door gezamenlijke huisregels en dagritme kaarten. De thema's van de gebruikte methodes Uk & Puk (voorschool) en Schatkist 3.0 (bij de vroegschool) worden zoveel mogelijk bij elkaar aan gesloten en gezamenlijk afgesloten.
In de rijke leeromgeving zijn, per thema, wisselend ingerichte hoeken te vinden. De kinderen van de VVE en de basisschool spelen samen op het groene schoolplein. Deze wordt gezamenlijk onderhouden.
Het team van zowel de voorschool als de basisschool hebben gezamenlijke trainingen gevolgd, zoals 'Met Woorden in de Weer', Triple P/Taakspel, TOS en PBS. 
Zowel de VVE als de onderbouw van De Vier Windstreken gebruiken het leerlingvolgsysteem KIJK!
De VVE-coördinator en de  leidinggevende van de voorschool werken nauw samen en zien er op toe dat de visie in al onze plannen en in de uitvoering tot zijn recht komt.


Terug naar boven