abbs Elzenhagen

N. Lansdorpstraat 2 1022 KB Amsterdam

Schoolfoto van abbs Elzenhagen

Het team

Toelichting van de school

Team Elzenhagen bestaat uit enthousiaste professionals en is een uitstekende mix van een paar oude rotten in het vak en jonge collega's, waarvan een aanzienlijk deel tijdens hun opleiding stage hebben gelopen op Elzenhagen. Verhoudingsgewijs is het aantal mannelijke collega's in het team opvallend groot. In het basisonderwijs mag dat tegenwoordig bijna een bijzonderheid worden genoemd.

Bovendien werken we binnen het thematisch onderwijs regelmatig samen met een aantal vaste professionele aanbieders, die (altijd) in overleg met de leerkrachten lessen, workshops, activiteiten of projecten verzorgen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Een aantal verlofdagen worden gezamenlijk opgenomen binnen het het vakantierooster, zonder dat hierbij getornd wordt aan het wettelijk aantal lesuren, waar kinderen in het primair onderwijs recht op hebben. Hierdoor is er minder incidentele vervanging nodig.

Wanneer een collega ziek is of buitengewoon verlof heeft, wordt dit in eerste instantie opgelost binnen het team. Voorts hebben we goede contacten met een paar 'uitzendbureaus' voor leerkrachten, die zonodig een collega kunnen vervangen. 

Wel hebben we grenzen gesteld aan het verdelen van leerlingen van een groep over andere groepen om te voorkomen dat de rust - en daarmee de kwaliteit van het onderwijs - te vaak in het geding komt. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Abbs Elzenhagen werkt op projectbasis regelmatig samen met vakdocenten van cultuur- en sportaanbieders uit de buurt. Samen met de leerkrachten verzorgen zij een aantal lessen op basis van de thema's, die op school op het programma staan. Waar mogelijk organiseren wij in het kader van talentontwikkeling samen met deze cultuur- en sportaanbieders een naschools vervolg voor kinderen, die tijdens een dergelijk project blijk geven van enthousiasme, belangstelling, creativiteit en / of talent.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op Elzenhagen worden wereldoriëntatie, kunstzinnige en creatieve vorming, expressie, levensbeschouwing en cultureel erfgoed vak-geïntegreerd en thematisch aangeboden. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het schoolondersteuningsprofiel van abbs Elzenhagen is ook te vinden op onze website. Ga hiervoor naar http://www.abbs-elzenhagen.nl/visie

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven