Piet Hein

Oostelijke Handelskade 6 1019 BM Amsterdam

  • Welkom op onze school
  • Schoolfoto van Piet Hein
  • Schoolfoto van Piet Hein
  • Schoolfoto van Piet Hein
  • Schoolfoto van Piet Hein

In het kort

Toelichting van de school

Deze schoolpagina geeft u inzicht in de resultaten van basisschool Piet Hein in Amsterdam. De Piet Hein is een warme en inspirerende basisschool in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Hier ontdekken kinderen de wereld met hoofd, hart en handen, in een veilige leeromgeving. Zo krijgen ze een brede basis om stevig in het leven te staan, (zelf)bewust en betrokken. Mocht u een toelichting willen hebben op de cijfers bel ons gerust 020 – 4195242 of kom langs op onze informatie ochtenden die wij elke maand organiseren. De exacte data kunt u terug vinden op onze website: https://basisschoolpiethein.nl/

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • De toekomst zit in de klas
  • Leren met hoofd, hart, handen
  • Spelend en ontdekkend leren
  • Een stevige basis

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Laat je zien!  

Bij de Piet Hein kun je je in de volle breedte ontwikkelen, ook op gebied van creativiteit en beweging. Je hoeft geen beroemde solozangeres of danseres te worden. Wat we wel willen bereiken, is dat ieder kind plezier heeft in fysiek bezig zijn en zich vrij voelt om zich te uiten op en naast het podium. Daar heb je immers een leven lang profijt van!  Elke schooldag is er ruimte voor zingen, bewegen, tekenen en maken – dat hoort er gewoon bij op de basisschool. Dat doen de kinderen in de klas met hun eigen leerkracht. Soms helpen ook gespecialiseerde leerkrachten of kunstenaars van buitenaf hierbij. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
372
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Wij werken met diverse BSO aanbieders, waarvan er 1 partij in de school aanwezig is en de andere 3 partijen op een externe locatie zitten. De kinderen worden uiteraard wel opgehaald door de verschillende BSO's. Voor meer informatie zie onze website: https://basisschoolpiethein.nl/

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven