Basisschool Oscar Carre

1e Jan vd Heijdenstr 161 1072 TS Amsterdam

We rekenen, lezen, dansen, creëren,  gymmen, volgen drama, doen aan muziek en we hebben unieke samenwerkingen met culturele instellingen!

Het team

Toelichting van de school

Het team van de Oscar Carré bestaat uit gedreven mensen: leerkrachten, onderwijsassistenten, een gedragsspecialist, een orthopedagoog, een intern begeleider, een meerhoogbegaafdheidspecialist, een reken en taalspecialist, ICT-coördinator, een administratief medewerker, een conciërge, MT, en de directie.

Om de kunst en cultuurvakken te geven werken we met meerdere vakdocenten, zoals onderstaand beschreven. Naast deze vakdocenten is er ook nog een dansleerkracht aanwezig. Ons team is betrokken en handelt vanuit een duidelijke visie op onderwijs en bestaat uit 10 mannen en 30 vrouwen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof zorgen wij voor invallers. Liefst intern, hierna extern.

Mocht het nodig zijn, dan worden leerlingen over andere groepen verdeeld.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De school is een lerende organisatie en voert een actief beleid in het realiseren van de onderwijskundige en pedagogische visie. Door een planmatige aanpak van professionalisering en het werken in leerteams heeft onderwijsvernieuwing een belangrijke plek binnen ons onderwijs. Samenwerken is de kunst. Niet alleen onderling, maar ook met de omgeving.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Oudersteunpunt: voor vragen over passend onderwijs in de regio Amsterdam-Diemen

Wilt u onafhankelijke informatie of advies over passend onderwijs? Dan kunt u contact opnemen met het Oudersteunpunt passend onderwijs Amsterdam-Diemen. Medewerkers van het Oudersteunpunt denken graag met u mee, bijvoorbeeld over:

* de ondersteuning die er voor uw kind in het basisonderwijs mogelijk is

* hoe u en uw kind een passende school kunnen kiezen, ook als uw kind extra hulp nodig heeft welke scholen voor speciaal (basis)onderwijs er zijn.

U kunt het Oudersteunpunt bellen, mailen, een appje sturen, of u kunt terecht bij de spreekuren van het oudersteunpunt/OCO in de stad.

Website:      www.oudersteunpunt020.nl

Telefoon:     020-3306320

WhatsApp:  06-16004600

E-mail:       info@oudersteunpunt020.nl

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De onderwijsbehoeftes van leerlingen op de Oscar Carré zijn zeer divers. Dit maakt dat het kiezen van de meest efficiënte en effectieve ondersteuning zorgvuldig en doordacht moet gebeuren. We willen onze extra ondersteuning zo breed mogelijk inzetten, zodat we zoveel mogelijk kinderen kunnen bereiken en laten profiteren van deze begeleiding. Intensieve en individuele ondersteuning is daardoor beperkt mogelijk. Op basis van gesprekken met leerkrachten, kindanalyses en de schoolanalyse wordt aan het einde van elk schooljaar de extra ondersteuning en de effecten hiervan geëvalueerd. Op basis hiervan wordt bepaald hoe de ondersteuning binnen de school zo efficiënt mogelijk kan worden ingezet.

Voor een meer specifieke uitleg verwijzen we graag naar het SOP, het schoolondersteuningsprofiel. Hierin staat precies beschreven wat dit betekent in de school.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Daarnaast organiseert Combiwel verschillende naschoolse activiteiten in de school waarbij we uitgaan van ons Kunst & Cultuurprofiel.

Terug naar boven