De Burght

Herengracht 34 1015 BL Amsterdam

  • Schoolfoto van De Burght
  • Schoolfoto van De Burght
  • Schoolfoto van De Burght
  • Schoolfoto van De Burght
  • Spelletjesdag

Het team

Toelichting van de school

De Burght heeft een enthousiast leerkrachtenteam dat bestaat uit leerkrachten van verschillende leeftijden, met verschillende achtergronden. Er wordt veel gedeeld en samengewerkt. Dit zorgt voor een grote betrokkenheid bij het onderwijs en voor een heel laag ziekteverzuim. 
Ook is er onderwijsondersteunend personeel, zoals een administratief medewerker, twee conciërges en twee onderwijsassistenten.

Op de Burght hebben we naast de vakleerkrachten voor lichamelijke opvoeding ook vakdocenten in voor bijvoorbeeld dans, drama/toneel, burgerschap, etc. Deze collega's worden vanuit de Leonardostichting gefinancierd.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Verlof/verzuim van personeel kan in eerste instantie vaak intern worden opgelost. Is er intern geen personeel beschikbaar dan worden er  invallers ingezet. Indien er geen invallers zijn, wordt de groep leerlingen verdeeld.
In uiterste nood, bij afwezigheid van teveel personeel, zal aan de ouders gevraagd worden de kinderen thuis op te vangen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De kleutergroepen (groep 1-2) vormen de onderbouw. Wij kiezen bewust voor het werken met gecombineerde kleutergroepen. Oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Daarnaast kunnen de jongere kinderen die zich sneller ontwikkelen en profiteren van de opdrachten van de oudere leerlingen. De oudere kinderen die nog moeite hebben met bepaalde zaken profiteren van het aanbod van de jongere kinderen en andersom. Kortom, ze leren van elkaar.

Vanaf groep 3 werken we in principe met jaargroepen. In die groepen zitten kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd.  Soms kan er om getalsmatige redenen besloten worden een combinatiegroep te vormen. Dit is een groep bestaande uit twee jaargroepen. De middenbouw bestaat uit de groepen 3 t/m 5 en de bovenbouw wordt gevormd door de groepen 6 t/m 8.

Onze vakleerkrachten voor bewegingsonderwijs, muziek, beeldende vorming en techniek worden structureel ingezet in alle groepen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het onderwijs in de groep 1 en 2 is thematisch. Alle vakken worden geïntegreerd in de thema's. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De tijden zijn een indicatie. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op De Burght hebben we een steunarrangement onder leiding van een orthopedagoog en een onderwijsassistent, waarin leerlingen extra begeleiding krijgen. In dit arrangement wordt een groepje kinderen gedurende een korte periode wekelijks begeleid. Er wordt naar één leerdoel toegewerkt dat door de leerkracht aangegeven is. Na vijf tot acht weken wordt het doel geëvalueerd en vervolgens is er ruimte voor andere leerlingen. Zo kunnen veel leerlingen van de extra hulp profijt hebben.

Er is een plusarrangement waarin (hoog)begaafde leerlingen meer verrijking en verdieping aangeboden krijgen onder leiding van de intern begeleider van de school. De lessen worden door zowel de eigen leerkrachten als door externe aanbieders verzorgd.                                 

Wij constateren dat het plusgroep arrangement niet toereikend is voor alle leerlingen die behoefte hebben aan verdieping en verrijking. Wij gaan onderzoeken hoe we uitdagend en toekomstgericht onderwijs kunnen geven aan alle leerlingen in de klas op alle niveaus en wat de rol van de plusgroep daarin kan zijn.     

Er is een sociaal-emotioneel  arrangement voor leerlingen die dat nodig hebben, onder leiding van de intern begeleider, waarin leerlingen tijdelijk extra ondersteuning krijgen d.m.v. een faalangsttraining, een  angst- en depressie-preventietraining en een emotie-regulatietraining.

Daarnaast hebben wij kindercoaches op school die individuele  leerlingen (en hun ouders) begeleiden.

Oudersteunpunt: voor vragen over passend onderwijs in de regio Amsterdam-Diemen
Heeft u vragen over passend onderwijs? Stel deze vooral binnen onze school. (hierbij verwijzen naar eventuele eigen schoolspecifieke route/klachtenroute of deze tekst weghalen)Wilt u onafhankelijke informatie of advies over passend onderwijs? U kunt dan contact opnemen met het Ouder Steunpunt passend onderwijs Amsterdam-Diemen. Medewerkers van het Oudersteunpunt denken graag met u mee, bijvoorbeeld over: de ondersteuning die er voor uw kind in het basisonderwijs mogelijk is hoe u en uw kind een passende school kunnen kiezen, ook als uw kind extra hulp nodig heeft welke scholen voor speciaal (basis)onderwijs er zijn. U kunt het Oudersteunpunt bellen, mailen, een appje sturen, of u kunt terecht bij de spreekuren van het oudersteunpunt/OCO in de stad.

Website: www.oudersteunpunt020.nl
Telefoon: 020-3306320
WhatsApp: 06-16004600
E-mail: info@oudersteunpunt020.nl


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Het leerteam sociale veiligheid richt zich de komende jaren extra op het pedagogisch klimaat in de school, middels de methodiek van Klassenkracht.  

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De educatie op voorschool Herenmarkt  (Dynamo) en KDV Westerdok (IJsterk) is gericht op peuters van 2 ½ tot 4 jaar. Door onze samenwerking is er een  doorgaande leerlijn vanuit de vroegschool naar de kleuters in groep 1 en 2 van De Burght gerealiseerd. 

Vanaf schooljaar 2024-2025 zal Voorschool Herenmarkt verhuizen naar onze locatie Keizersgracht 41 en dus inpandig zijn. 

                                                                                                              

Terug naar boven