Openbare Basisschool Flevopark

Soembawastraat 61 1095 VX Amsterdam

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Flevopark
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Flevopark
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Flevopark
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Flevopark

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Dit is wat onze leerlingen over de school zeggen: 

De school krijgt van jullie het rapportcijfer 8,4, dat is hoger dan het rapportcijfer dat andere scholen in Nederland krijgen, het gemiddelde rapportcijfer is namelijk een 8,1. De meesten van jullie zeggen dat jullie goed meedoen aan de lessen. Ook leren jullie vragen te stellen als je iets niet begrijpt. Bijna iedereen vindt dat de juf of meester goed uitlegt. Meestal kunnen jullie met vragen bij haar/hem terecht, maar niet altijd. De juf of meester kan  goed orde houden. De meesten van jullie vinden dat de juf of meester je redelijk goed kent, 12 leerlingen vinden van niet. Jullie leren de computer te gebruiken, maar dit kan volgens de meesten van jullie nog wel wat beter! De meesten van jullie kunnen goed werken aan eigen taken en opdrachten en krijgen op school te horen waar ze goed in zijn en wat ze nog kunnen verbeteren. In vergelijking met andere scholen vinden jullie rekenen, begrijpend lezen,  taal en Engels leuker dan kinderen op andere scholen.

Onze leerlingen zijn blij met de school. De leerlingen worden vertegenwoordigd in een Kinderraad. Zij doen soms verbetervoorstellen en denken actief mee in de school. In het schooljaar 2023-2024 wordt er nieuwe leerling tevredenheid peiling afgenomen.

Tevredenheid
8,8

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

In de samenwerking en afstemming met ouders is het belangrijk om te weten of ouders tevreden zijn. Tijdens bijvoorbeeld een ouderavond kan de school een vragenlijst mailen, die ouders direct invullen. De vragen gaan over de communicatie met ouders, maar ook over de sfeer op school en het onderwijsproces. Zo weet de school per onderwerp of het goed gaat of waar het nodig is om zaken te veranderen.

Tevredenheid
7,8

Terug naar boven