Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Onze reguliere schooltijden kunt u zien in de onderstaande tabel.
Na schooltijd hebben wij een aanbod onderwijstijdverlenging en brede talentontwikkeling in de vorm van Leerlab, Brede School activiteiten en Talentacademie.
Leerlab
Leerlab biedt leerlingen uit groep 4 tot en met 8 na schooltijd extra lessen op het gebied van rekenen, taal, begrijpend lezen en studievaardigheden. Dat zijn onderwerpen waarop veel leerlingen extra ondersteuning kunnen gebruiken. Leerlab is een vorm van onderwijstijdverlenging en de lessen zijn dus een aanvulling op het reguliere onderwijsprogramma. Het doel van Leerlab is de leerlingen extra ondersteuning bieden, meer zelfvertrouwen geven en succeservaringen laten opdoen. De leerlabs worden op onze school door eigen vakspecialisten gegeven. Zo hebben de kinderen na school te maken met een vertrouwd gezicht en kan de leerkracht voortborduren op de lessen onder schooltijd.
Brede School
Het aanbod in de Brede School is er op gericht zoveel mogelijk kinderen met zoveel mogelijk verschillende activiteiten te laten kennismaken. Daarmee krijgen kinderen de kans te ontdekken waar ze goed in zijn of wat ze leuk vinden en waar zij zich verder in zouden willen ontwikkelen. Dit heet ook wel brede talent ontwikkeling. De activiteiten die aangeboden worden liggen op het gebied van:
- kunst
- leren
- media
- science
- sport
Talentacademie
De Talentacademie is een grotendeels naschools programma dat gericht is op identiteitsontwikkeling en brede oriëntatie op de wereld, extra effectieve leertijd en het opdoen van succeservaringen. In het programma werken wij met voor de leerlingen herkenbare, positieve rolmodellen. Het programma wordt in overleg met de basisschool vastgesteld en bestaat uit de volgende onderdelen:
- Mentoraat
- Talentontwikkeling in uitdagende naschoolse activiteiten
- Oriëntatie op schoolkeuze voortgezet onderwijs
- Ouders worden bij het programma betrokken.
Kinder- en jongerenwerk
In samenwerking met Swazoom Welzijn, worden er wekelijks activiteiten na school aangeboden vanuit het kinderen- en jongerenwerk. Twee dagen in de week kunnen kinderen vanaf 9/10 jaar naar de Chillzone en/of naar Girls in Control.
Chillzone is een uur na schooltijd, waarin jongens en meisjes onder begeleiding lekker kunnen ontspannen en kunnen praten over hun dag. De jongerenwerker biedt activiteiten aan op basis van hun persoonlijke behoeften. Dit kan bijvoorbeeld gamen zijn, maar ook een project ontwikkelen voor de buurt.
Girls in Control is het meidenwerk van Swazoom. Het doel van Girls in Control is het stimuleren van de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van meiden vanaf 9/10 jaar door een pedagogisch programma dat is gericht op het stimuleren van sociale omgangsvormen, een constructievere vrijetijdsbesteding en werken aan hun persoonlijke identiteit en toekomstplan.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.