Annie M.G. Schmidtschool

Pieter Langendijkstraat 44 1054 ZB Amsterdam

  • Verborgen in de binnentuin van de Pieter Langendijkstraat ligt dit prachtige authentieke gebouw, onze Annie.
  • Schoolfoto van Annie M.G. Schmidtschool
  • Schoolfoto van Annie M.G. Schmidtschool
  • Schoolfoto van Annie M.G. Schmidtschool
  • Schoolfoto van Annie M.G. Schmidtschool

Het team

Toelichting van de school

We hebben een fijn en divers team; jong en oud met allerlei verschillende achtergronden. De ene leerkracht is als zij-instromer het vak ingerold en de ander staat al vanaf de Pabo voor de groep. Er zijn leerkrachten die al heel lang op de Annie werken, maar we hebben ook een aantal goede nieuwe leerkrachten aan weten te trekken. Dat is bijzonder in deze tijd van een tekort. We merken dat leerkrachten graag bij ons op school willen werken, omdat de sfeer goed is. We steunen elkaar als het nodig is en we geven elkaar de ruimte om onszelf te kunnen zijn en verder te ontwikkelen. Ook eigenaarschap bij leerkrachten staat bij ons hoog in het vaandel. Het ondersteunend personeel is een hecht onderdeel van het team.

Voor meer informatie over het team op de Annie, klik hier

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging
Bij afwezigheid van leerkrachten, bijvoorbeeld door ziekte, familieomstandigheden, bijscholing of een andere vorm van verlof, probeert de school voor vervanging te zorgen.

De school maakt gebruik van:

  • Adam Onderwijs (de gezamenlijke vervangingspool van de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam)
  • Lukida
  • De Verhalenfabriek
  • Interne oplossing (ambulant personeelslid)

Bij afwezigheid van de leerkracht op de eerste dag 
De eerste dag worden de kinderen met werk verdeeld over de andere groepen indien er intern geen vervanging is. Ondertussen gaat de school op zoek naar een passende oplossing voor dag twee wanneer dit nodig is. Wanneer er een vervanger is gevonden voor de volgende dag, krijgen ouders/verzorgers dit zo snel mogelijk te horen via de Parro app. 

In principe sturen wij de kinderen niet naar huis. Er kan zich echter een situatie voordoen (meerdere zieken en geen vervangende leerkrachten beschikbaar) dat de school hier wel toe moet overgaan. Als het voor absoluut niet mogelijk is om opvang voor jullie kind te regelen, dan zal de school voor opvang zorgen. Julie kind wordt dan in een andere groep geplaatst.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De schoolorganisatie gaat uit van een leerstofjaarklassensysteem. Bij het leerstofjaarklassensysteem worden de leerlingen gegroepeerd op basis van hun leeftijd. De Annie heeft op deze manier in schooljaar 2022/2023 17 groepen kunnen formeren waarvan vijf kleutergroepen en van ieder leerjaar erna twee groepen. 

In de groepen 1 & 2 wordt de leerstof verwerkt in de thema’s. Hier wordt vanuit een thema gewerkt aan de ontwikkeling van het kind waarin alle doelen gedurende het schooljaar aan bod komen. In de groepen 3 t/m 8 wordt gewerkt met methodes van waaruit de lesstof wordt aangeboden. De leerkracht is hierbij altijd leidend en zal bepalen waar de groep behoefte aan heeft.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

We werken in de onderbouw thematisch aan de doelen van de groepen 1 & 2 opgesteld door het SLO.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het schooljaar 2022-2023 is het wederom gelukt om Verwonderwijs aan te bieden aan de leerlingen in de groepen 2 t/m 5. De leerlingen worden in groepjes uit de klas gehaald om uit te worden gedaagd op andere interessante gebieden naast het reguliere aanbod in de klas. Zo komen de leerlingen in aanraking met proefjes, onderzoek doen en kunnen ze vooral een hoop ontdekken. Iedere leerling komt een periode aan de beurt waarbij zij wekelijks uit de klas worden gehaald. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We gaan werken aan het bieden van uitdaging in de klas, naast de reguliere stof. Om dit te organiseren hebben we de hulp van de bovenschoolse meer- en hoogbegaafdheidsspelcialist ingeschakeld. Zij zal het team gaan begeleiden tijdens studiedagen, teambijeenkomsten en bouwvergadering het aankomend schooljaar. 

De kinderen die echt meer behoefte hebben aan uitdaging in de groepen 6 t/m 8 (bovenbouw), zullen die uitdaging aangeboden krijgen buiten de groep van een remedial teacher.  

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

We hebben een inpandige voorschool: Annie. Deze voorschool is een onderdeel van Akros-Amsterdam. We werken nauw samen met de voorschool op het gebied van thema's, zorg rondom kinderen en de overdracht van de kinderen die doorstromen naar de Annie.

Terug naar boven