Bos en Lommerschool

Meimorgenstraat 2 1061 BN Amsterdam

  • Schoolfoto van Bos en Lommerschool
  • Schoolfoto van Bos en Lommerschool
  • Schoolfoto van Bos en Lommerschool
  • Schoolfoto van Bos en Lommerschool

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de Bos en Lommerschool.

Op de Bos en Lommerschool vinden we de relatie met jou en je ouders belangrijk. We willen dat je weet én voelt dat wij je willen leren kennen.

Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig voelt op onze school. In gesprek met elkaar willen we onze verschillen en overeenkomsten ontdekken en hiervan leren. Echt naar elkaar luisteren en zo elkaar leren begrijpen is het uitgangspunt  van waaruit we samen verder willen groeien.

Met elkaar dezelfde kant opkijken én gaan is wat ons verbindt en motiveert. We willen je aanmoedigen om nieuwsgierig naar de wereld om je heen te zijn. Laat je stem horen! Wij begeleiden jou bij het aangaan van nieuwe uitdagingen, het komen tot succeservaringen en zien we jouw zelfvertrouwen groeien.

Het team van de Bos en Lommerschool wil jou helpen om jezelf te verwonderen. Bij de kleuters doen we dit met thematisch werken. Vanaf groep drie zijn methodes de kapstok om jouw talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Tijdens je hele schoolcarrière sluiten we aan bij het leren op jouw eigen niveau. Samen met jou en je ouders werken we ernaartoe dat jij straks met een open houding naar de wereld om je heen kijkt en in gesprek gaat met de ander. Dat jij je unieke plek in de maatschappij inneemt.

Als team stralen wij energie en plezier uit. Wij helpen je om te ontwikkelen tot een ondernemend, sociaal, autonoom en creatief mens. We geloven in jou en we zijn er voor jou! 

Vriendelijke groet namens het team van de Bos en Lommerschool,

Mirjam Jansen

Directeur

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Positieve, veilige sfeer
  • Vertrouwen geven
  • Openbaar onderwijs
  • Kwalitatief goed onderwijs
  • Iedereen is anders

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
363
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Continurooster

De Bos en Lommerschool heeft een continurooster. Het continurooster betekent voor onze school, dat alle kinderen een ononderbroken schooldag hebben, met een korte pauze van 15 minuten en een lange pauze van 30 minuten. De pauze van 30 minuten is geen onderwijstijd. Alle kinderen zijn de hele dag op school en gaan tussendoor niet naar huis.

De leerkracht of onderwijsassistent eet met de kinderen in de eigen klas. Na de lunch wordt er buiten gespeeld. Als het regent zijn er activiteiten die de kinderen in de klas mogen doen. Wij vragen ouders om de kinderen fruit en/of groente mee te geven voor de korte pauze. Tussen de middag eten de kinderen brood met beleg. We drinken water op school. Heeft uw kind een dieet geef dit door aan de leerkracht van uw kind.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Aanspreekpersoon pesten (anti-pest coördinatie)

Een positief schoolklimaat heeft voortdurend aandacht nodig, daarmee is een school nooit klaar. Om ernstige pestincidenten op school te voorkomen en te verminderen zijn per augustus 2015 nieuwe onderwijswetten ingevoerd en hebben wij conform de wet een ‘aanspreekpersoon pesten’ benoemt. Deze taak is op onze school ondergebracht bij de interne vertrouwenspersonen namen: K. Stiekema & E. Roefs.

Als uw kind te maken krijgt men met pesten en u om wat voor reden dan ook hiervoor niet terecht kunt bij de leerkracht kunt u nu dus ook terecht bij de aanspreekpersoon pesten ofwel de interne vertrouwenspersoon. Hier kunt u het verhaal van uw kind vertellen zodat het pestprobleem aangepakt wordt en uw kind weer veilig naar school kan.    

Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling

Een meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals goed te reageren bij signalen van dit soort geweld. Bijvoorbeeld huisartsen, leerkrachten en medewerkers van jeugdhulpinstellingen. Sinds 1 juli 2013 zijn professionals verplicht de meldcode te gebruiken bij vermoedens van geweld in huiselijke kring. Vanaf 1 januari 2019 is het verplicht om een afwegingskader op te nemen in deze meldcode.  

5 stappen van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling School heeft een eigen meldcode. Daarin staan de volgende 5 stappen:

  • Stap 1: In kaart brengen van signalen.
  • Stap 2: Overleggen met een collega. En eventueel raadplegen van Veilig thuis (het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling). Of een deskundige op het gebied van letselduiding.
  • Stap 3: Gesprek met de betrokkene(n).
  • Stap 4: Wegen van het huiselijk geweld of de kindermishandeling. En bij twijfel altijd Veilig Thuis raadplegen. (Het afwegingskader is vanaf 1 januari 2019 verplicht).
  • Stap 5: Beslissen aan de hand van het afwegingskader (afwegingskader verplicht vanaf 1 januari 2019): is melden noodzakelijk? Is hulpverlening (ook) mogelijk?  

Als u huiselijk geweld of kindermishandeling vermoed, kunt u terecht bij onze Aandachtfunctionaris: naam en hoe te bereiken  

Zie ook; https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld

Terug naar boven