Onze Wereld

Kortvoort 61 E 1104 NA Amsterdam

  • Wij geven een hoge prioriteit aan het leren van rekenen en taal (inclusief lezen). En daarom hebben we veel boeken om school om te lezen.
  • In de bovenbouw leren de kinderen een muziekinstrument te bespelen onder leiding van gastdocenten.
  • Wij willen een gezonde school zijn met gezonde traktaties en voldoende beweging voor alle leerlingen.
  • De school werkt vanuit de waarden samen, vertrouwen en welbevinden. Samen spelen
  • Als kinderen extra hulp nodig hebben - ook kinderen die goed kunnen leren - dan zetten we ons in voor extra hulp buiten de groep.

Het team

Toelichting van de school

Het team van BS 'Onze Wereld' wordt gekenmerkt door diversiteit in leeftijd en culturele achtergrond. Binnen de school wordt veel waarde gehecht aan de scholing van de leerkrachten. Naast het feit dat er jaarlijks een ambitieus scholingsplan voor het gehele team wordt opgesteld, volgen diverse teamleden HBO+ opleidingen.

http://www.bsonzewereld.nl/schoolteam.html

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij doen er alles aan om uw kind elke week vijf dagen les te geven door een bevoegde leerkracht.

Vanuit dit perspectief biedt ons bestuur haar scholen ruimte om extra personeel in te zetten, waardoor bij kortdurend verlof in veel gevallen intern een oplossing gevonden kan worden.

Maar als het nodig is, dan gaat de school - in samenwerking met ons bestuursbureau - op zoek naar een externe invaller. 

Als het niet lukt om een invalkracht te vinden, dan kunnen de kinderen worden verdeeld en gelet op de omvang van de groepen, bij het verdelen van één groep stijgt het aantal leerlingen van gemiddeld 22,5 naar 25 leerlingen.

In uitzonderlijke gevallen worden de lesgevende taken van de afwezige leerkracht overgenomen door de intern begeleider en in laatste instantie door de directeur.



Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Schoolorganisatie

Onze leerlingen zijn verdeeld over acht groepen, deze groepen zijn vanaf groep 3 homogeen samengesteld en tellen gemiddeld 23 leerlingen. Elke groep krijgt les van een leerkracht en daarnaast beschikt de school over diverse onderwijsassistenten.

Het team van Onze Wereld bestaat verder uit een directie, een intern begeleider, een vakleerkracht bewegingsonderwijs, een administratieve kracht en een conciërge. Daarnaast is er een muziekdocent aangesteld.

In samenwerking met het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost (PPOZO), Day a Weekschool en de Gemeente Amsterdam is er specifieke aandacht binnen de schoolorganisatie voor brede talent ontwikkeling, begaafdheid en een gezonde levensstijl.

Brede talent ontwikkeling

Onze Wereld organiseert in samenwerking met het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost (PPOZO) een breed aanbod voor de leerlingen ná schooltijd van 14.30 tot 15.30 uur. De school maakt daarbij een beredeneerde keuze uit een breed aanbod op verschillende talent- en vormingsgebieden:

- Les ondersteuning (bijvoorbeeld taal of rekenen)
- Sport, lijf & gezondheid
- Kunst en cultuur
- Wetenschap, natuur en techniek
- Media en ICT

Day A Week School

Onze Wereld werkt samen met ‘Day a Week School’. Deze school biedt onderwijs aan cognitief talentvolle leerlingen die uitblinken qua leerprestaties en denkstrategieën en behoefte hebben aan meer uitdaging dan het reguliere onderwijs kan bieden. Day a Week School heeft als doelstelling om cognitieve talenten te ontwikkelen, het leerplezier van de leerlingen te vergroten en hen te leren leren. Dit wordt gedaan door leerlingen uit te dagen op sociaal emotioneel en intellectueel vlak. In de periode van september tot januari vindt het identificatieproces plaats, waarna het onderwijsprogramma in januari van start gaat.

Gezonde school

Onze Wereld neemt deel aan het Gezonde school programma van de Gemeente Amsterdam. Dat is een preventieprogramma gericht op meer bewegen en een gezond voedingspatroon van basisschoolleerlingen in Amsterdam. 

Einddoel is een gezond voedings- en beweeggedrag bij kinderen. Op de langere termijn draagt dit bij aan de preventie van overgewicht en obesitas.

Het programma is ontwikkeld voor leerlingen van 4 tot 12 jaar. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In september 2023 is het schoolondersteuningsprofiel geëvalueerd en aangepast. De school heeft de ambitie om het aanbod voor (hoog)begaafde kinderen verder te ontwikkelen van pilot naar een structureel aanbod naast het aanbod dat Day a Week School aanbiedt.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school heeft de ambitie om zich verder te richten op het onderwijs voor (hoog)begaafde kinderen onder andere door de samenwerking met Day A Week School verder te intensiveren en door personeelsleden te scholen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven