Mobiel

Reigersbos 313 1107 EZ Amsterdam

  • Schoolfoto van Mobiel
  • Schoolfoto van Mobiel
  • Schoolfoto van Mobiel
  • Schoolfoto van Mobiel

Het team

Toelichting van de school

Basisschool Mobiel heeft een fijn professioneel team met een goede mix van ervaren leerkrachten, vakleerkrachten, startende leerkrachten, zij-instromers, onderwijsondersteuners en stagiaires.  We stimuleren op allerlei manieren bij de kinderen een groeimindset, door te oefenen, door eigen inzet, door opnieuw te proberen en vooral ook door fouten te maken. Op deze manier krijgen de kinderen inzicht in hoe ze leren en dat eigen inzet echt een verschil kan maken. We kunnen veel leren van elkaar en daardoor blijven we altijd in beweging.

Daarnaast zijn externe vakdocenten ook welkom:

- Docenten van Discussiëren Kun Je Leren waarbij de kinderen leren om op een respectvolle manier met elkaar in debat te gaan.

- Docenten van het leerorkest waarbij de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 een muziek instrument leren spelen.

- Muziekdocent voor de groepen 1, 2, 3 en 4

- Sportdocenten van sportclubs uit de omgeving geven gedurende het schooljaar gastlessen tijdens de gymles om kinderen te enthousiasmeren voor een sport.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte van een groepsleerkracht proberen we zoveel mogelijk de reguliere lessen door te laten gaan. Covid 19 kan mogelijk nog een risicofactor zijn, de maatregelen en de daarbij behorende richtlijnen van het RIVM kunnen een behoorlijke impact op de continuïteit van school hebben. In eerste instantie zal er altijd gezocht worden naar een (bekende) invalleerkracht. Mocht dit niet lukken dan streven we ernaar om de eerste dag de kinderen op te vangen op school. Als het echt niet anders kan vragen we voor de dag daarna of de kinderen een dag thuis kunnen blijven. Ze zullen dan huiswerk mee krijgen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Mobiel heeft 7 groepen: twee groepen 1/2, één groep 3, combinatiegroep 4/5, 5/6 en 6/7 en één groep 8.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

BsMobiel biedt onderwijs aan leerlingen passend binnen het reguliere basisonderwijs. De meeste leerlingen hebben baat bij een rijk taal aanbod. Mobiel biedt daarom extra aandacht aan lezen, leesmotivatie en leeskilometers, woordenschat ontwikkeling, mondelinge taalvaardigheid en begrijpend lezen/luisteren.

BsMobiel geeft een antwoord op passend onderwijs door bij elk kind te kijken wat nodig is om te voldoen aan de leerbehoeften. De instructies kunnen op verschillende niveaus of met verlengde instructie worden aangepast. Leerlingen die meer aan kunnen worden gestimuleerd met verrijkings,- of verdiepingsmateriaal. 

De leerkrachten zorgen voor een goede verbinding tussen leerkracht-leerling en de leerlingen onderling. Hierdoor ontstaat ruimte voor leren met plezier, leren van en met elkaar. Dit komt ten goede aan ieder kind op ieder niveau.

Oudersteunpunt: voor al uw vragen over passend onderwijs in Amsterdam-Diemen.

Heeft u vragen over het onderwijs van uw kind? Stel deze vooral binnen onze school. Wilt u liever onafhankelijke informatie of advies? Neem dan contact op met het Oudersteunpunt passend onderwijs Amsterdam-Diemen. Medewerkers van het Oudersteunpunt denken graag met u mee, bijvoorbeeld over:

- de ondersteuning die er voor uw kind op school mogelijk is

- hoe u en uw kind een goede school kunnen kiezen, ook als uw kind extra hulp nodig heeft

- welke scholen voor speciaal (basis)onderwijs er zijn

- lastige situaties op school

U kunt het Oudersteunpunt bellen, mailen een appje sturen, of u kunt terecht bij de spreekuren van het oudersteunpunt/OCO in de stad.

Website:               www.oudersteunpunt020.nl

Telefoon:              020-3306320

WhatsApp:           06-16004600

E-mail:                   info@oudersteunpunt020.nl

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Efficiënt onderwijs met de focus op aanbod en differentiatie. In het belang van de leerling proberen wij ons onderwijs zo efficiënt mogelijk in te richten, door bijvoorbeeld groepsoverstijgende interventies te doen, door het vergroten van de zelfstandigheid van leerlingen en door het stimuleren van het hebben van een groeimindset. Wij willen dit in de toekomst uitbreiden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De voorschool Kids van Swazoom is gehuisvest in het gebouw van bs Mobiel naast de groepen 1/2. Kids is op maandag, dinsdag en woensdag open van 8.30 tot 13.50. 

Terug naar boven