Op welke manier worden ouders betrokken bij deze school?
Ouderbetrokkenheid vinden wij heel belangrijk op basisschool Leer Unit. Wij gaan dan ook uit van educatief partnerschap. Als ouders en school goed samenwerken en afstemmen, dan pas lukt het om de kinderen maximaal te laten ontwikkelen. Om de ouderbetrokkenheid vorm te geven hebben we iedere ochtend een inloopkwartier waarin de leerkracht een opdracht geeft aan de kinderen die ze met hun ouders in de klas kunnen uitvoeren. Daarnaast krijgen ouders wekelijks een weekbericht waarin de belangrijkste activiteiten van de betreffende week vermeld staan zodat ouders goed op de hoogte zijn van wat er gedaan wordt op school en daarbij zoveel mogelijk thuis kunnen ondersteunen. Dit ondersteunen kan bestaan uit het praten met het kind over de activiteit of het vragen wat er geleerd is, maar soms ook uit gerichte activiteiten die de leerkracht in het weekbericht vermeld heeft.
Daarnaast hebben we in ieder geval drie contactmomenten per jaar met de ouders:
- Het startgesprek aan het begin van het schooljaar
- Het voortgangsgesprek in februari
- Het eindgesprek in juni. Als het nodig is voor de ontwikkeling van het kind worden er meer gesprekken gepland met ouders.
Ouders kunnen ten alle tijden vragen om een gesprek als zij dat nodig vinden. Het is dan wel raadzaam om even een afspraak te maken met de leerkracht zodat hij/zij tijd kan inplannen om het gesprek te voeren.
Op school is een ouderraad die ondersteunt bij bepaalde activiteiten en helpt met het organiseren van uitstapjes en excursies. De ouderraad beheert ook de ouderbijdrage die binnenkomt. De ouderraad maakt aan het begin van het schooljaar een begroting waarin staat waar de ouderbijdrage aan uitgegeven wordt en aan het eind van het jaar een verantwoording. Deze verantwoording wordt gedeeld met de andere ouders, zodat iedereen op de hoogte is waar de ouderbijdrage aan wordt besteed.