St. Antoniusschool

Lastageweg 50 1011 DB Amsterdam

  • voorzijde school Lastageweg
  • voorzijde school Lastageweg
  • speelplein voor de school Lastageweg

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging bij verlof is op dit moment een groot probleem in het basisonderwijs, met name in de stad Amsterdam. Bij ons op school proberen we in eerste instantie een vervanger te zoeken bij verlof. Mocht dit niet lukken, dan gaan we de groep verdelen. Dit zal nooit langer dan één dag gebeuren. Bij hoge uitzondering kan het gebeuren dat we een groep naar huis sturen omdat er geen andere optie is.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Vanaf groep 3 krijgen de kinderen 2 keer in de week gymnastiekles van een vakleerkracht. Voor elke les is een heel klokuur ingeroosterd.  De gymzaal staat naast de school.

De kleuters krijgen gedurende een vaste periode 1 x per week les van de vakleerkracht. Daarnaast spelen en sporten de kleuters in ons eigen speellokaal.

De vakleerkracht handvaardigheid verzorgt 1 keer per week voor de kinderen handvaardigheidslessen. Zij werkt vooral met de moeilijke en interessante 3D opdrachten.

Alle groepen krijgen 45 minuten per twee week muziekles van een docent van de Muziekschool Amsterdam.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Naast ons reken-, lees- en taalaanbod, bieden wij een groot gedeelte van de lesstof aan in thema's. Dit doen we door te werken met het IPC.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij als school bedienen niet specifiek een doelgroep. Alle kinderen kunnen worden aangemeld. Op basis van de gegeven informatie gaan we vervolgens kijken of het voor de school mogelijk is om in de ondersteuningsbehoefte te voorzien. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheden van de school en het algemeen belang. Welke dat zijn kunt u teruglezen in ons schoolondersteuningsprofiel.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven