Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Vanaf groep 3 werken we met leerstofjaarklassen. Dat betekent dat alle leerlingen uit de groep hetzelfde onderwijsaanbod krijgen.
Binnen dit uitgangspunt, maken we individuele aanpassingen. We noemen dat passend onderwijs: leerlingen die extra uitdaging nodig hebben krijgen een plusaanbod, er zijn leerlingen die meer praktijklessen krijgen. Deze aanpassingen kunnen worden uitgevoerd door de eigen leerkracht of door een specialist. Ook digitale oefensoftware ondersteunt bij het realiseren van een passend aanbod voor iedere leerling.
In onze school hebben we een DOE-lab. Hier leer je hetzelfde als in de klas, maar dan door te doen. Bijvoorbeeld door prijzen te vergelijken in de supermarkt, om daarna met de ingrediënten en een recept, een gerecht te koken. Groepjes leerlingen ontvangen ondernemend en passend onderwijs gedurende 1,5 uur per week. De onderwerpen kunnen zijn: ICT, techniek, koken, handenarbeid, tuinieren, werken met textiel, stages en ondernemen. In ieder thema zijn algemene doelen beschreven en wordt er aan persoonlijke doelen gewerkt.
De Day-a-week school biedt passend onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. De kinderen volgen dit onderwijs op een school in de buurt gedurende één dag per week.
De Bekkersschool heeft een uitstekende zorgstructuur.
- Onze leerkrachten hebben zicht op de onderwijsbehoefte van iedere leerlingen en geven daar ook vorm aan.
- Het team evalueert de opbrengsten van het onderwijs planmatig en systematisch.
- Leerkrachten en IB werken samen aan een passend aanbod volgens een handelingsgerichte structuur.
Ons uitgangspunt is dat leerlingen zoveel mogelijk onderwijs krijgen in de eigen groep, of in ieder geval in een vast groepje. Onze school heeft een zorgondersteuningsteam waarin onderwijskundigen, remedial teachers, onderwijsassistenten en leerkrachtondersteuners zitten. Zij verzorgen passend en aanvullend onderwijs aan leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Dat kan tijdelijk zijn om bijvoorbeeld een moeilijke bewerking extra in te oefenen. Maar het kan ook structurele extra begeleiding zijn bij bijvoorbeeld (vermoeden van) dyslexie of onvoldoende woordenschat in de Nederlandse taal.
Waar nodig schakelen wij specialisten uit ons netwerk in voor diagnostiek of consultatie.
In onze school is een fysiotherapeut en een logopedist werkzaam.
In het gebouw is een lift aanwezig. De school heeft brede gangen waardoor het zeer toegangelijk is voor rolstoelen