Professor H. Burgerschool

Jan Sluijtersstraat 5 1062 CJ Amsterdam

Schoolfoto van Professor H. Burgerschool

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Goed kunnen leren en werken kan alleen in een sociaal en fysiek veilige omgeving. Dit uit zich in de manier waarop wij met elkaar omgaan in en om de school. En in de toestand van het gebouw, het schoolplein en de omgeving van de school. Naast de feitelijke onveiligheid en incidenten speelt ook de beleving van veiligheid een rol: leerlingen en medewerkers moeten zich in en om school veilig kunnen voelen, de zogenoemde sociale veiligheid.  

Pesten en fysiek geweld zijn factoren die een school in sociaal opzicht onveilig maken. Daarbij is het van belang om voor ogen te hebben dat bijvoorbeeld pesten ook via ‘social media’ plaatsvindt.

Binnen ons veiligheidsbeleid maken wij een onderscheid tussen sociale en fysieke veiligheid. Veel van het veiligheidsbeleid is voor alle scholen binnen VierTaal hetzelfde. Daarnaast hebben we specifiek voor onze school een aantal maatregelen ontwikkeld.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Sociaal/fysiek veilig
  • Gedragsregels
  • Humaniteit

De oud-leerlingen in het voortgezet onderwijs

Toelichting van de school

Jaarlijks analyseren wij op schoolniveau of de uitstroom past binnen de streefdoelen van onze didactische schoolstandaard. Dit doen wij voor zowel de tussentijdse uitstroom als voor de eind-uitstroom. In onderstaande tabellen zijn de aantallen leerlingen en de bijbehorende percentages per uitstroomniveau opgenomen van de afgelopen vier schooljaren.

 We verwachten dat van het totaal aantal leerlingen:

<10% uitstroomt onder het minimum (lager dan PRO); 

90% op het minimumniveau (PRO)

75% op voldoende niveau (VMBO B/BB/KB/K)

en 15% van de leerlingen op een gevorderd niveau (VMBO-T/HAVO/VWO)

Verder uitleg is terug te lezen in de schoolgids.

Waar zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet (speciaal) onderwijs?

Leerlingen in het speciaal onderwijs stromen meestal door naar het voortgezet speciaal onderwijs. Daar kunnen ze blijven tot en met het schooljaar waarin ze 20 jaar worden. Wanneer een leerling in het speciaal onderwijs 12 jaar wordt, maken de school en de ouders samen die afweging. De vraag is dan of de leerling inderdaad doorstroomt naar het voortgezet speciaal onderwijs of naar een gewone middelbare school. Soms zijn leerlingen na het speciaal onderwijs niet meer te vinden in het bekostigde onderwijs in Nederland. Bijvoorbeeld omdat ze zijn verhuisd naar het buitenland, les krijgen op een particuliere school of geen onderwijs meer volgen. Deze leerlingen vallen in de categorie 'overig'.
In het derde jaar
Weergave Plaats in het voortgezet onderwijs in het derde jaar

Vanwege een klein leerlingaantal is hier geen (volledige) informatie zichtbaar (bescherming persoonsgegevens).

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

In 2023 heeft de Professor Burgerschool het oordeel 'goed' gekregen en sinds 2016 is de school een excellente school. Het predicaat excellent mag de school tot en met 2026 dragen. 

Terug naar boven