Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Onderwijstijd:
Elke basisschool moet haar onderwijs zo inrichten dat de leerlingen in acht schooljaren ten minste 7520 uren onderwijs krijgen. Dit is wettelijk bepaald. In de eerste vier schooljaren zijn dit ten minste 3520 uren en in de laatste vier schooljaren ten minste 3760 uren. Bij AMOS hebben we de afspraak gemaakt dat alle scholen voor elk leerjaar 940 uren inplannen.
Vrijstelling:
Wilt u niet dat uw kind aan bepaalde onderwijsactiviteiten meedoet? Dan kunt u de directeur vragen om vrijstelling. Zo’n verzoek wordt alleen bij hoge uitzondering gehonoreerd. Als uw verzoek wordt goedgekeurd, dan geeft de directeur aan welke vervangende onderwijsactiviteiten voor uw kind zullen worden georganiseerd. Voor verder vrijstelling van het onderwijs verwijzen we u naar de website van de Rijksoverheid.
Sociale veiligheid:
Als school spannen wij ons dagelijks in om de veiligheid van onze leerlingen en collega's te waarborgen. Daarom werken wij volgens de methodiek van de Vreedzame School, gebruiken een sociaal veiligheidsplan waar ons anti-pestprotocol een vast onderdeel van is. sociale veiligheid is een uitkomst van ons gestructureerde aanbod en monitoring.
Wij monitoren en volgen sociale veiligheid van onze leerlingen m.b.v. een jaarlijkse meting m.b.v. de methodiek van Hart & Ziel en de peiling van Vensters. De metingen gebruiken wij om passende interventies door te voeren als dat noodzakelijk is. De resultaten van de metingen publiceren wij op onze website. Terugkijkend op de resultaten zien wij dat leerlingen zich veilig voelen op school.
Ons anti-pestprotocol is te lezen op onze website. Hierin geven wij aan bij wie leerlingen terecht kunnen, hoe wij inzetten op preventie, maar ook aangeven hoe wij omgaan als pesten onverhoopt toch plaatsvindt.