Johannesschool

Evertsweertplantsoen 3 b 1069 RK Amsterdam

Schoolfoto van Johannesschool

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof van leerkrachten proberen we eerst binnen het eigen team vervanging te regelen. Mocht dat niet lukken proberen wij externe vervanging te organiseren.

Als er geen adequate vervanging te regelen is, wordt een groep verdeeld over andere groepen. Incidenteel komt het voor dat wij een groep naar huis sturen wegens het ontbreken van goede opvang.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

In het schooljaar 2023-2024 starten we met 12 groepen. Namelijk;

- 3 kleutergroepen

- groep 3 tot en met 8 (waarvan 2 groepen 6)

- 2 nieuwkomersgroepen

Naast het onderwijs in de basisvaardigheden rekenen en taal, richt de Johannesschool zich op de brede ontwikkeling van kinderen. Dat betekent dat naast goed taal en rekenonderwijs ook aandacht wordt besteed aan andere ontwikkelgebieden zoals de lichamelijke en creatieve ontwikkeling. Dit onderwijs wordt meestal niet door de eigen groepsleerkracht gegeven.
Wij werken hiervoor met vakleerkrachten.

We bieden onze leerlingen frequent de mogelijkheid om op het podium in de hal te stralen tijdens een viering.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de onderbouw van de Johannesschool worden vakgebieden zoveel mogelijk in samenhang met elkaar aangeboden. Er wordt thematisch gewerkt waardoor bijvoorbeeld in de taalles ook wordt gewerkt aan lesdoelen op het gebied van wereldoriëntatie. En tijdens beeldende vorming en bewegingsonderwijs wordt ook gewerkt aan de motoriek. Op die manier maken wij efficiënt gebruik van de beschikbare onderwijstijd.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In groep 6 en 7 gaan de leerlingen naar de schooltuinen.
Wij bieden, in samenwerking met de gemeente Amsterdam en onze buurschool 'de Globe' een uitgereid naschools activiteitenaanbod. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Om onze leerlingen blijvend van een passend aanbod te kunnen voorzien, participeren wij actief in het project BEN in de BUURT vanuit de gemeente Amsterdam (www.benindebuurtblijfindebuurt.nl). Samen met organisaties uit de buurt zijn wij permanent op zoek naar de best mogelijke onderstening. Ook in de toekomst blijven wij als school onszelf en anderen versterken zodat weleerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte nog beter kunnen (blijven) begeleiden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze voorschool omvat 3 peutergroepen en valt organisatorisch onder de stichting Impuls. Inschrijven vindt plaats via "Impuls", u geeft dan als voorkeur op 'Johannesschool'.

In de Gemeente Amsterdam kunnen alle kinderen tegen een lage vergoeding naar de voorschool. U kunt wanneer nodig extra uren bijkopen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Impuls, www.impuls.nl.

Terug naar boven