Montessorischool Op de Kade

Borneokade 103 1019 KZ Amsterdam

Schoolfoto van Montessorischool Op de Kade

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de kade! Wij zijn een fijne, kleine school in Zeeburg, op de grens tussen het Oostelijk Havengebied en de Indische buurt. Ongeveer 230 leerlingen komen hier elke dag met veel plezier naar school.

Onze waarden: 

Oog voor elkaar

Wij hebben waardering voor de ander en onze omgeving. We zien en we worden gezien. Met individuele aandacht kijken we naar wat iemand nodig heeft: een kind, klasgenoot of een collega. Ook zorgen we actief voor de ruimte om ons heen voor een optimaal leerklimaat. Dit zijn belangrijke ingrediënten voor vertrouwen en echte verbinding.   

De wereld aan je voeten

Wij zijn de wereldse stad in het klein. Een veilige haven om je thuis te voelen terwijl je met een open en nieuwsgierige blik op ontdekkingstocht gaat. Samen met Amsterdammers vanuit allerlei culturen werken we aan een stevige levensbasis. We doen dat op een respectvolle en ruimdenkende manier.

Het roer in handen

Wij geloven dat als je jong leert om zelfstandig te zijn je opgroeit tot een zelfredzaam en onafhankelijk mens. Professionele, deskundige begeleiding is hierbij een randvoorwaarde. Wij hebben een grote liefde voor ons vak en zetten ons elke dag in om samen de best mogelijke kwaliteit van onderwijs aan te kunnen bieden. Daarin zijn we voortdurend in ontwikkeling en reflecteren we op elkaar en onze eigen werkwijze. 

 Ontdek alles over onze visie en aanpak op onze website

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Oog voor elkaar
  • De wereld aan je voeten
  • Het roer in handen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

We vinden het belangrijk dat leerlingen met elkaar leren samenleven, elkaar waarderen om hun verschillen. Daarom zijn we dankbaar en blij dat we een gemengde school zijn, met kinderen zonder en met migratieachtergrond, met leerlingen van theoretisch en praktisch opgeleide ouders. We werken met heterogene klassen van drie jaargroepen in een klas, belangrijk voor een goede sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen van verschillende leeftijden leren samen.  
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
217
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven