OBS Corantijn

Corantijnstraat 2 1058 DD Amsterdam

Schoolfoto van OBS Corantijn

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van een leerkracht wordt er geprobeerd om intern of externe inval te regelen. Als het verlof betreft kan dit (meestal) lang van tevoren geregeld worden. Gelet op de situatie op de arbeidsmarkt is het dan nog geen zekerheid dat het te regelen is.

Als er geen interne of externe oplossing gevonden wordt en er kan niet verdeeld worden, dan zijn we genoodzaakt om de kinderen een thuiswerkdag te geven.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

OBS Corantijn heeft 11 groepen: twee onderbouwgroepen (1/2), twee groepen 3, twee groepen 4, twee groep 5, één groep 6, één groep 7 en één groep 8. Elke bouw beschikt over een bouwcoördinator. Op OBS Corantijn verstaan wij onder een bouw; de onderbouw (1/2), de middenbouw (3, 4 en 5) en de bovenbouw (6,7 en 8).

De school beschikt over een intern begeleider die de zorg coördineert. Elke bouw heeft een onderwijsassistent. Daarnaast hebben we een vakleerkracht voor gymnastiek. Voor muziek en dans zijn er muziek- en dansdocenten van Aslan muziekcentrum. Als ondersteunend personeel zijn er werkzaam een administrateur en een conciërge. Tot slot beschikt de school over een OuderKindAdviseur. Dit alles onder leiding van de directeur. Het team kent een gemengde leeftijdsopbouw.

OuderKindTeam:

Heb je vragen over de opvoeding of het opgroeien van je kind? Of heb je zorgen over de situatie thuis of op school? In Amsterdam is aan iedere school een Ouder- en Kindteam verbonden. Hier kan je altijd terecht, bijvoorbeeld bij de OuderKindAdviseur. De professionals van het Ouder- en Kindteam zijn onafhankelijk van school, afspreken kan op school, in de wijk of thuis. Vragen kunnen gaan over je kind (bijvoorbeeld eten, slapen, pesten, druk of juist teruggetrokken), de gezinssituatie (denk aan ruzie, scheiding, verlies) of ouderproblematiek zoals verslaving. Loop eens binnen bij ouder- en kind adviseur Esmée Smith op dinsdagochtend of maak een afspraak. Samen kijk je dan wat er speelt en wat bij jullie past. Wil je gewoon informatie en advies? Gesprekken of begeleiding van de jeugdpsycholoog of misschien een training voor kind of ouder? Je kan zelf rechtstreeks contact opnemen met Esmee op 06-28953420 of e.smith@oktamsterdam.nl

Voor vragen over de ontwikkeling en gezondheid van je kind ben je welkom bij jeugdverpleegkundige Patricia Portair: 06-19297329, pprotiar@ggd.amsterdam.nl of jeugdarts Jill Siaw 06 1292 4421 jsiaw@ggd.amsterdam.nl. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de onderbouw wordt gebruik gemaakt van Kaleidoscoop. De kenmerken van Kaleidoscoop zijn: actief leren, (speel)werken, vooruitkijken, terugkijken en zelfstandigheid. Kaleidoscoop biedt veel structuur om dit allemaal mogelijk te maken. De activiteiten zijn lastig om in uren uit te drukken, omdat veel vakken en vaardigheden samen vallen en door de hele dag heen gebeuren.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

 Overige invulling van de onderwijstijd kan bestaan uit muziekonderwijs, kanjertraining, projecten, gastlessen, verkeerslessen, lessen kriebels in je buik, ICT en pauzes.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

CorantijnAcademie

Wat is de CorantijnAcademie?

De CorantijnAcademie is een leerzaam en motiverend aanvullend onderwijstraject op het gebied van rekenen en lezen in combinatie met talentontwikkeling in de gebieden sport, techniek en kunst. Daarnaast is het een warme omgeving waar leerlingen worden gezien en gehoord. De lessen worden in kleine groepen (max. 5 leerlingen) gegeven door de coaches van de BijlesAcademie. De coaches worden zorgvuldig geselecteerd aan de hand van affiniteit met het onderwijs, hun studie aan de Pabo of achtergrond op pedagogisch gebied.

Drie dagen per week bieden wij gratis (bij-) lessen na schooltijd aan via onze CorantijnAcademie. 


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

OBS Corantijn wil zo veel mogelijk verschillende disciplines op school voor behandeling hebben, zodat kinderen de juiste begeleiding of behandeling krijgen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In de onderbouw werken wij op dezelfde manier als de voorschool volgens Kaleidoscoop-methode: Wij werken tijdens het speel-werken in de vier verschillende hoeken.

Terug naar boven