Van Detschool

IJsbaanpad 7 1076 CV Amsterdam

  • Tegenover het Olympisch stadion en goed bereikbaar ligt de school aan het Ijsbaanpad.
  • Schoolfoto van Van Detschool
  • Schoolfoto van Van Detschool
  • Schoolfoto van Van Detschool

De oud-leerlingen in het voortgezet onderwijs

Toelichting van de school

De school streeft ernaar om bij de einduitstroom >40% uit te laten stromen naar het regulier VO met of zonder extra ondersteuning. Daarnaast sturen we tussentijds op passende schoolwisselingen, waardoor minder leerlingen uitstromen naar een ander cluster; leerlingen met andere ondersteuningsbehoeften stromen tussentijds uit naar bv het SBaO of passend cluster in de lagere groepen.  Hierbij is het streven de tussentijdse uitstroom voor het 6e leerjaar plaatsvindt. 

In onze bestendiging zien we dat jaarlijks tussen de 95 en 100% van de leerlingen bestendigd wordt op de uitstroombestemming bij schoolverlaten. 

Waar zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet (speciaal) onderwijs?

Leerlingen in het speciaal onderwijs stromen meestal door naar het voortgezet speciaal onderwijs. Daar kunnen ze blijven tot en met het schooljaar waarin ze 20 jaar worden. Wanneer een leerling in het speciaal onderwijs 12 jaar wordt, maken de school en de ouders samen die afweging. De vraag is dan of de leerling inderdaad doorstroomt naar het voortgezet speciaal onderwijs of naar een gewone middelbare school. Soms zijn leerlingen na het speciaal onderwijs niet meer te vinden in het bekostigde onderwijs in Nederland. Bijvoorbeeld omdat ze zijn verhuisd naar het buitenland, les krijgen op een particuliere school of geen onderwijs meer volgen. Deze leerlingen vallen in de categorie 'overig'.
In het derde jaar
Weergave Plaats in het voortgezet onderwijs in het derde jaar

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

De van Detschool heeft basisarrangement en staat onder regulier toezicht van de inspectie van het onderwijs. Graag verwijzen wij u naar het laatste inspectierapport hieronder.

Terug naar boven