Van Detschool

IJsbaanpad 7 1076 CV Amsterdam

  • Tegenover het Olympisch stadion en goed bereikbaar ligt de school aan het Ijsbaanpad.
  • Schoolfoto van Van Detschool
  • Schoolfoto van Van Detschool
  • Schoolfoto van Van Detschool

Het team

Toelichting van de school

Op de Van Detschool werkt een groot, deskundig en multi-disciplinair team. Naast de leerkrachten en de ondersteuners in de groepen, zijn er gedragswetenschappers werkzaam, en werken we samen met diverse aanbieders van Jeugdhulp. Zo zijn er sociotherapeuten aan groepen verbonden en Jeugd-maatschappelijk werkers die zorg dragen voor de ouderbegeleiding. Tevens wordt op verzoek de kinderpsychiater van Levvel geconsulteerd.

Er zijn 58 medewerkers werkzaam op de Van Detschool

Bij het voeren van een deugdelijk personeelsbeleid werkt de Van Detschool nauw samen met het stafbureau van stichting Orion.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer leerkrachten ziek zijn probeert de school de eerste dag vervang te regelen met een eigen medewerker. Iedere klas heeft een verdeelrooster en als er geen vervanger is voor de groep of wanneer er meerdere leerkrachten ziek zijn, dan zullen groepen leerlingen verdeeld worden over andere klassen.
Ouders worden via een brief en social schools geïnformeerd over de vervanging of het verdelen van de groep door de teamleider

Sommige kinderen kunnen dergelijke veranderingen nog moeilijk aan en in overleg met ouders/ verzorgers overleggen we dan wat de best passende oplossing is.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De school richt gemiddeld 16 groepen in, waarbij de keus wordt gemaakt om voornamelijk in te delen op didactisch niveau. Hierdoor zijn er in sommige groepen leeftijdsverschillen. De school wil hierdoor de kwaliteit van de instructie vergroten en op deze manier de leerresultaten verhogen. Voor elke groep staat een gekwalificeerde groepsleerkracht. In de onderbouw wordt de leerkracht ondersteund door een leerkrachtondersteuner.

Naast de reguliere (basis)groepen heeft de school vier onderwijs-zorggroepen ingericht, waarbij in samenwerking met partners uit de jeugdhulp het onderwijs wordt geboden (KompASS en AtlASS groepen). Leerlingen die vanwege hun problematiek (veelal ASS gerelateerd) langdurig ondersteuning nodig hebben om aan het onderwijs te kunnen deelnemen kunnen in aanmerking komen voor een dergelijke groep. Daarnaast heeft de school in de samenwerking met VierTaal DeTaalklas ingericht. Een groep voor leerlingen met een tlv cluster 4 en een TOS. De CvB beoordeelt op didactische ondersteuningsbehoefte en op sociaal-emotionele ondersteuningsbehoeften welke groep het beste aansluit bij de leerling.

Klasindeling

  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Overige leerjaren

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Hierbij verwijzen wij graag naar het schoolondersteuningsplan dat als bijlage is toegevoegd.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven