Gerhardschool

Valentijnkade 62 1095 JL Amsterdam

  • Ons prachtige pand gefotografeerd van een afstand.
  • Op de Gerhardschool is er voor elke leerling een device, zodat uitwerkingen en opdrachten digitaal kunnen. Voor de allerkleinsten is er een ipad.
  • Vele ruimte voor spellen en bewegen, en sinds kort ook een groen schoolplein met veel mogelijkheden tot ontdekken.
  • Dagelijks checken de leerlingen in, hoe voelen we ons bij de start van de dag? Dit biedt rust voor de leerlingen en versterkt veiligheid en vertrouwen
  • Onze lessen worden volgens het expliciete directe lesmodel gegeven. Er is ruimte voor interactie en zelfstandigheid.

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Twee jaar geleden is de overstap gemaakt van het leerklimaatonderzoek naar de klimaatschaal. 

De klimaatschaal wordt vanaf groep 4 gebruikt om het pedagogisch klimaat in de klas, de leerkrachtvaardigheden en de onderwijsondersteuningsbehoefte van leerlingen in beeld te brengen. Het geeft een beeld of alle leerlingen het gevoel hebben er in de klas ‘bij te horen’ en of er in de klas gepest wordt (Passend Onderwijs). Op basis van de meetresultaten genereert de Klimaatschaal gerichte feedback en handelingssuggesties voor de leerkracht.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Om het jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder leerkrachten, stakeholders, ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen. De uitslagen van de verschillende tevredenheidsonderzoeken worden gebruikt bij het opstellen van nieuwe beleidsplannen. In de bijlage (onderaan deze pagina) kunt u in de schoolgids 2019-2020 het verslag van het tevredenheidsonderzoek uit 2018 nalezen hoe tevreden onze ouder(s)/verzorger(s) zijn over de Gerhardschool (ook in vergelijking tot de landelijke benchmark en de Orion-benchmark) en kunt u lezen tot welke beleidsdoelen de uitslag van het tevredenheidsonderzoek heeft geleid). Een nieuw tevredenheidsonderzoek stond gepland voor april/mei 2020, welke is uitgesteld. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven