OBS de Pioniers

Orion 11 1188 AM Amstelveen

  • Onze school heeft nu voor het derde jaar 'leren programmeren' op de agenda staan. Alle groepen doen mee, we leren 21e eeuwse vaardigheden.
  • Jeelo staat voor je eigen leeromgeving. Onze leerlingen leren de wereld als een geheel te zien. De leerling krijgt meer regie op het leren.
  • We zijn een gezonde school en hebben aandacht voor gezond leven gericht op sport, voeding en omgaan met elkaar.
  • We werken met alle leerlingen 'in the cloud'. We hebben hiervoor veel chromebooks in huis.
  • We zijn een gezonde school. We werken hiervoor samen met ouders én hebben hierdoor extra budget voor bijzondere clinics, zoals schermen.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als leerkrachten een verlofdag hebben, maken wij gebruik van detacheringsbureaus voor het inhuren van vervangers. Soms komt het voor dat er geen invalkracht voorhanden is. Wij maken dan de keuze om een groep (waar mogelijk) te verdelen over andere groepen. In het uiterste geval kan het voorkomen dat een groep naar huis gestuurd wordt. Ouders worden hier altijd op tijd over geïnformeerd en kunnen in geval van nood hun kind toch naar school brengen. Hij of zij wordt dan ondergebracht in een andere groep. Voor de kinderen die thuis zitten ontwerpen wij een thuiswerkprogramma, zodat het leren ook thuis gewoon doorgaat.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Vakleerkracht gym: Het kunnen meedoen aan bewegingsactiviteiten geeft kinderen de mogelijkheid om met andere kinderen te spelen en zich te ontwikkelen zowel op motorisch als sociaal gebied. Door middel van bewegingsonderwijs wordt de basis gelegd van waaruit de leerlingen zichzelf verder kunnen ontwikkelen. De basisschool leeftijd is een zeer gevoelige leeftijd. De vakleerkracht gym volgt de ontwikkeling van de leerlingen en stemt de lessen daarop af.

Bevorderen van taalgebruik: We doen veel aan woordenschatonderwijs. Woordenschat is de basis van alles: van begrip, van mondelinge taalvaardigheid en zelfs van zelfvertrouwen. Een rijke woordenschat zorgt voor goed taalbegrip. Het woordenschatonderwijs is verweven in onze lessen en daarnaast hebben we een onderwijsassistent die specifieke kennis over woordenschatontwikkeling heeft. Zij begeleidt kinderen met een achterstand op woordenschatontwikkeling.

Vakleerkracht muziek: Om het muziekonderwijs een meer prominente plek in ons aanbod te geven, starten wij in het schooljaar 2020-2021 met een conservatorium-geschoolde vakleerkracht. Zij komt één dag per week op school en geeft les aan alle groepen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het onderwijs is bij ons adaptief. Letterlijk betekent 'adapteren' aanpassen. We genieten van de verschillen tussen leerlingen. Elk kind mag er zijn en dat zie je terug in onze school en dus in ons onderwijs. Het schoolondersteuningsprofiel richt zich op de basisondersteuning én op de extra ondersteuning. Dit geldt voor onze sterke, gemiddelde en minder sterke leerlingen (en kan uiteraard per vakgebied verschillen).
In de bijlage 'schoolondersteuningsprofiel 2019/2020' vindt u meer informatie over dit onderwerp.
Mocht u vervolgens nog meer willen weten, dan verwijzen wij u naar onze website 'www.obsdepioniers.nl'.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven