Basisschool De Zwaluw

Pastoor van Zantenlaan 10 1189 WD Amstelveen

Schoolfoto van Basisschool De Zwaluw

In het kort

Toelichting van de school

Basisschool De Zwaluw is een kleinschalige basisschool, prachtig gelegen in het buitengebied van Amstelveen, in het dorp Nes aan de Amstel.   
De Zwaluw is een basisschool waar kinderen het goed naar hun zin hebben. Het geheim? De combinatie van professioneel onderwijs, aandacht voor het individuele kind en een prettige sociale omgeving. Ouders die eenmaal onze school ontdekken, kiezen graag voor de prettige sfeer die onmiskenbaar bij een kleine school hoort. Iedereen wordt geaccepteerd, iedereen kent elkaar.  

Vanaf het schooljaar 2014-2015 zijn onze gegevens te zien.  Wilt u meer weten ? Kijk dan eens op onze website: www.dezwaluw.nl

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • De eigenwaarde van een kind
  • Persoonlijke aandacht
  • Verbondenheid
  • Samen Leren
  • Jezelf Zijn

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Basisschool 'De Zwaluw' is een kleine school met ongeveer 100 leerlingen. Door het kleine aantal leerlingen werkt de school deels met gecombineerde groepen. Schooljaar 2021/2022 zijn de leerlingen verdeeld over de groepen 1/2, 3/4, 5/6, 6/7 en 7/8

De leerlingen van De Zwaluw komen deels uit Nes aan de Amstel en deels uit de gemeenten Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Ronde Venen en Uithoorn.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
88
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Bij het schrijven van de schoolgids zijn de schooltijden (nog) aangepast i.v.m. Corona. De bovengenoemde tijden in het schema zijn de oorspronkelijke tijden.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven