Basisschool De Zwaluw

Pastoor van Zantenlaan 10 1189 WD Amstelveen

Schoolfoto van Basisschool De Zwaluw

In het kort

Toelichting van de school

Basisschool De Zwaluw is een kleinschalige basisschool, prachtig gelegen in het buitengebied van Amstelveen, in het dorp Nes aan de Amstel.   
De Zwaluw is een basisschool waar kinderen het goed naar hun zin hebben. Het geheim? De combinatie van professioneel onderwijs, aandacht voor het individuele kind en een prettige sociale omgeving. Ouders die eenmaal onze school ontdekken, kiezen graag voor de prettige sfeer die onmiskenbaar bij een kleine school hoort. Iedereen wordt geaccepteerd, iedereen kent elkaar.  

Vanaf het schooljaar 2014-2015 zijn onze gegevens te zien.  Wilt u meer weten ? Kijk dan eens op onze website: www.dezwaluw.nl

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • De eigenwaarde van een kind
  • Persoonlijke aandacht
  • Verbondenheid
  • Samen Leren
  • Jezelf Zijn

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Basisschool De Zwaluw is een openbare, kleine school met ongeveer 100 leerlingen en ligt aan de rand van Amstelveen in het dorp Nes aan de Amstel. De Zwaluw heeft een regiofunctie en is toegankelijk voor alle kinderen uit het groene buitengebied van Amstelveen, maar ook ouders van kinderen uit omliggende gemeenten kiezen graag voor onze kleinschalige school. Ongeveer de helft van de leerling populatie bestaat uit zij-instromers. Deze kinderen zijn gestart op een andere basisschool. Zij zijn gedurende hun basisschooltijd verhuisd naar Nes aan de Amstel of zijn vastgelopen op hun vorige school en overgestapt naar De Zwaluw, met de verwachting dat het op deze kleinschalige school beter zal gaan. Het is voor het team van De Zwaluw normaal dat er veel verschillen binnen de groepen zijn en de leerlingen verschillende onderwijsbehoeften hebben. Iedereen hoort erbij. Door het kleine aantal leerlingen werkt de school deels met gecombineerde groepen. Schooljaar 2023 - 2024 zijn de leerlingen verdeeld over de groepen 1/2/3, 4/5, 6/7 en 8.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
90
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Bij het schrijven van de schoolgids zijn de schooltijden (nog) aangepast i.v.m. Corona. De bovengenoemde tijden in het schema zijn de oorspronkelijke tijden.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven